Metro
Metro Nieuws 16 jun 2019 / 19:35 uur

Politie vindt 18 migranten in vrachtwagen

Verstopt in een piepkleine, bloedhete ruimte tussen de autobanden in een vrachtwagen. Daar vonden de politie en Koninklijke Marechaussee zondagmiddag achttien migranten. Onder hen waren vijf kinderen.

Slechte omstandigheden

Ondanks de slechte omstandigheden waarin de achttien migranten zich bevonden, verkeerde iedereen in goede gezondheid.

Zondagochtend ontving de Koninklijke Marechaussee een tip over mogelijke vreemdelingen in een vrachtwagen, die onderweg was vanuit Hoek van Holland naar Engeland.

Zwanger

Agenten vonden de vrachtwagen op de Dirk van den Burgweg. Bij controle bleek de tip te kloppen: tussen de lading vonden agenten zeventien migranten. Allemaal afkomstig uit India. Onder hen zaten zeven mannen, zes vrouwen en vijf kinderen tussen de vier en veertien jaar. Een van de vrouwen was zwanger.

Met een bus zijn de migranten naar een politiebureau gebracht en overgedragen aan de Afdelingen Vreemdelingen, Identificatie en Mensenhandel van de eenheid Rotterdam. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Reageer op artikel:
Politie vindt 18 migranten in vrachtwagen
Sluiten