Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jun 2019 / 18:39 uur

Politie verspreidt foto ontsnapte cliënt Den Dolder

Woensdag is door de politie het signalement verspreid van de 43-jarige Peter M., die afgelopen zaterdag na zijn verlof niet terugkeerde naar de psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder. De politie meldt dat de man over enige tijd dringend medicatie nodig heeft. Volgens de politie valt niet uit te sluiten dat M. een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving.

Volledig ontoerekeningsvatbaar

M. zat in de kliniek waar ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef. M. werd vervolgd omdat hij in 2017 via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.

Op het matje

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) heeft de directie van Fivoor over de kwestie op het matje geroepen. Dekker wil weten hoe M. kon wegblijven en welke risico’s er zijn voor de samenleving. Volgens de NOS heeft bestuurder Erik Masthoff op het ministerie van Justitie gezegd dat M. vermoedelijk geen groot risico voor de omgeving vormt.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1136313039110778880

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie verspreidt foto ontsnapte cliënt Den Dolder
Sluiten