Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 30 jun 2019 / 09:45 uur

Politie in zaak rijschoolhouder: hou het hoofd koel

Rijschoolhouder Ferry Aalbregt vindt ‘kogels op zijn deurmat’ en zit na zijn faillissement ‘ergens in Nederland’ ondergedoken wegens de bedreigingen aan zijn adres.

De politie roept mensen nu op te stoppen met de bedreigingen. Op Twitter kaart de politie aan dat social media worden gemonitord op bedreigingen. „Hou het hoofd koel. Doe geen bedreigingen of laster. Het lost de situatie niet op, maakt jou verdacht en kost politie onderzoekscapaciteit. Stop ermee.”

Onderzoek naar strafbaar handelen

De kwestie rondom de plotseling failliete rijschoolhouder laat de gemoederen hoog oplopen. Honderden gedupeerden die nog geld van de man zouden krijgen, hebben zich al bij de politie gemeld. De politie onderzoekt samen met het Openbaar Ministerie of er sprake is van strafbaar handelen door de eigenaar van de rijschool.

De bedreigingen zijn op social media geuit, maar ook in het echt. Aan Omroep West vertelt Aalbregt dat zijn personeel is bedreigd en dat hij kogels in zijn brievenbus vindt. Al eerder vertrok de rijschoolhouder naar Spanje om een nieuw leven op te bouwen met zijn vrouw en jonge kinderen. „Ik zou op afstand wat zaken runnen. Had ik nooit moeten doen”, aldus Aalbregt. „Ik ben in Spanje het overzicht kwijt geraakt.” De rijschoolhouder zegt zich te schamen voor de kwestie, waarbij zo’n 4000 leerlingen en 90 rij-instructeurs gedupeerd raakten.

Grens trekken

De politie maakt in een aanvullende tweet duidelijk „zeker oog te hebben voor de situatie van de gedupeerden en de gevoelens te begrijpen. We willen dat niet afdoen, echter moeten we wel een grens trekken waar het gaat om strafbare bedreigingen. De recherche buigt zich reeds over de gehele zaak."

Demonstratie Den Haag

Maandag gaan rij-instructeurs en gedupeerden demonstreren in Den Haag, in de hoop politieke steun te ontvangen voor de zaak. Een woordvoerder van de demonstratie, rij-instructeur Fayzan Khan, hoopt op 250 mensen.

„We willen bereiken dat er een vangnet komt voor kleine rijscholen en gedupeerde leerlingen" aldus een van de gedupeerden. „Ook moeten er strengere eisen komen om überhaupt een rijschool te beginnen, en een keurmerk, dat niet iedere idioot een rijschool kan beginnen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie in zaak rijschoolhouder: hou het hoofd koel
Sluiten