Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Pinkpop komende jaren niet tijdens pinksterweekend

Is het vaak traditie met Pinksteren richting het zuiden te vertrekken voor een weekend Pinkpop? Dan moet je je toch een klein beetje aanpassen. Pinkpop vindt de komende tien jaar niet meer plaats tijdens het Pinksterweekend, maar in het tweede weekend van juni. Dat zei Pinkpopbaas Jan Smeets zaterdag in het L1 Cultuurcafé en afgelopen maand opperde Smeets dat ook in Metro.

Concurrentie uit Amerika

Pinksteren valt te vroeg, volgens Smeets. „We hebben veel te veel concurrentie uit Amerika." Daarom heeft hij besloten dat het festival de komende jaren in het tweede weekend van juni plaatsvindt. Smeets denkt dat het hierdoor makkelijker is om grote acts naar Landgraaf te halen. „De naam is gelukkig sterker dan de datum." In het begin werd Pinkpop standaard tijdens dit weekend gepland, de laatste jaren week de organisator er al vaker vanaf.

Artiesten Pinkpop 2020

De Pinkpopbaas wil niet zeggen of er al artiesten zijn vastgelegd voor Pinkpop 2020. Hij droomt wel hardop van een optreden van Neil Young en Bob Dylan. „Ze staan op mijn lijstje."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pinkpop komende jaren niet tijdens pinksterweekend
Sluiten