Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 3 jun 2019 / 15:30 uur

Peperdure zeiljacht verloren na val van vrachtschip

We hebben bijna allemaal weleens problemen gehad bij de bezorging van onze spullen; kwijtgeraakt in het sorteerproces, beschadigd door de bezorger of na betaling tóch niet leverbaar.

Dat dusdanige ongelukken niet alleen voorkomen bij Jan Modaal maar ook bij de rijkste 1 procent, bewijst de Italiaanse modemiljardair Pier Luigi Loro Piana. De fervent botenliefhebber liet zijn superluxe zeiljacht met een prijskaartje van 33 miljoen euro per vrachtschip terugbrengen naar Italië, maar vorige week maandag sloeg tijdens slecht weer op de Middellandse Zee ten noorden van Minorca het noodlot toe.

Jacht kwijt

Het prijswinnende jacht met de naam MY Song zou na een tentoonstelling in Mallorca teruggebracht worden naar zijn thuishaven Genua. De 40 meter lange MY Song maakte deze tocht niet zelf, maar werd aan bood van een vrachtschip geladen.

Maandag viel het zeiljacht van boord omdat het niet goed genoeg was vastgezet door de bemanning van het vrachtschip, zo meldt CNN. Op de radarbeelden is te zien hoe het vrachtschip ten tijde het incident van de route afwijkt en te kampen had met een stormachtige wind. De vervoerder bevestigde het incident zaterdag in een persverklaring.

Modetycoon Piana, die door zakenblad Forbes wordt geschat op een vermogen van rond de 1,2 miljard dollar, is flink ontdaan. „Ik ben dol op de zee en mijn boot is als een tweede huis voor me. Dit voelt alsof mijn huis is afgebrand," zo vertelt de 67-jarige miljardair aan La Repubblica.

MY Song

Vervoerder Peters & May liet zaterdag in een persverklaring weten alles in het werk te stellen om het wrak bovenwater te halen. Zij hebben een bergingsbedrijf ingeschakeld dat hen hierbij moet assisteren. Inmiddels is het noodlottige zeiljacht gelokaliseerd en wordt er onderzocht hoe de bergingsoperatie vorm moet krijgen.

Volgens hen ging het mis toen de trailer waar de MY Song op was vastgezet instortte. Nadat het prijswinnende jacht overboord viel kon niemand meer iets doen, over de schade of verdere details wil Peters & May niks kwijt.

Liefhebbers van luxe zeiljachten leven met de onfortuinlijke eigenaar mee. Volgens ingewijden was de MY Song een superster in de wereld van de luxe jachten en regatta’s. Het tweede huis van Piana heeft meerdere prijzen in de wacht gesleept waaronder die voor beste jacht en World Super Yacht-award.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peperdure zeiljacht verloren na val van vrachtschip
Sluiten