Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 jun 2019 / 06:29 uur

Originele Kuifje-tekening geveild voor een miljoen

Als je tegenwoordig een strip van Kuifje wil kopen, ben je een euro of 8 kwijt. Maar de bedragen voor de originele striptekeningen, die lopen een stuk hoger op. Zo is gebleken op een veiling in de Verenigde Staten.

Het gaat om een de originele tekening die Kuifje-bedenker Hergé maakte voor het allereerste stripalbum Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930. Te zien is hoe Kuifje een propeller uit een boomstam probeert te maken, terwijl zijn gemummificeerde hond Bobbie toekijkt.

1,12 miljoen dollar

Hiervoor is door de nieuwe eigenaar 1,12 miljoen dollar (987.000 euro) neergelegd, meldt veilinghuis The Heritage Auctions. Eerder zijn andere tekeningen van Kuifje ook al voor flinke bedragen verkocht.

Een woordvoerder van het veilinghuis heeft aan persbureau AFP laten weten dat de tekening opdook in Brussel. Hergé heeft hem persoonlijk ondertekend. Dergelijke exemplaren zijn zeldzaam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Originele Kuifje-tekening geveild voor een miljoen
Sluiten