Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Organisatoren festival Vestiville opgepakt

Vrijdagavond zijn de drie organisatoren van het afgelaste festival Vestiville opgepakt in het Belgische Lommel wegens fraude. Dat meldde het parket van Limburg zaterdagochtend. Vrijdag werd het festival op het allerlaatste moment om veiligheidsredenen afgelast door de burgemeester van Lommel.

Oplichting

De drie worden verdacht van oplichting. Verschillende bedrijven ontvingen de afgelopen dagen valse betalingsbewijzen van de organisatie. Mogelijk loopt de fraude in de honderdduizenden euro’s.

De burgemeester van Lommel, Bob Nijs, gelastte het festival af omdat de veiligheid van artiesten en bezoekers niet kon worden gegarandeerd. Zo waren er niet voldoende beveiligers en nooduitgangen. De Amerikaan A$AP Rocky, een van de hoofdacts, had daarvoor al laten weten om die redenen niet te zullen optreden.

Onrust

Het afblazen van het driedaagse festijn in België zorgde voor flinke onrust onder de al aanwezige fans. De politie kwam eraan te pas om de zaak in de hand te houden. Vestiville pronkte met grote namen uit de hiphopwereld. Naast de al afgehaakte Rocky stonden onder anderen Cardi B, Jason Derülo, Migos, Future en Nicky Jam op het affiche.

De organisatie heeft beloofd dat de festivalgangers hun geld terugkrijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.