Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jun 2019 / 18:41 uur

Opbrengst Elfstedenzwemtocht al 6,1 miljoen

Maarten van der Weijden heeft met zijn Elfstedenzwemtocht al ruim 6,1 miljoen euro voor kankeronderzoek opgehaald. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt in bomvol cultureel centrum Den Dolder in Waspik. Van der Weijden werd daar gehuldigd voor het volbrengen van de Elfstedenzwemtocht. Vorig jaar haalde hij met zijn zwemtocht 5 miljoen euro op.

Succesvolle monstertocht

Vorige week zondag rond 19.30 uur rondde Maarten van der Weijden zijn monstertocht succesvol af. Bij zijn eerste poging, tien maanden geleden, moest hij na 163 kilometer stoppen. Zijn tank was toen helemaal leeg. Toen hij zondag weer voet aan wal zette, waren zijn eerste woorden „het is gelukt."

Vorige keer gaf Maarten aan dat hij vooral de donkere, lange nachten zwaar vond. Daar had de Maarten van der Weijden Foundation iets op gevonden: ze zouden zorgen voor licht in het donker. Mensen konden lampjes kopen, die langs de route aan bruggen gehangen zouden worden. Al snel na het aankondigen van de actie was een groot deel van de route verlicht.

Toch een Elfstedenkruisje

Ondanks dat de koninklijke vereniging Friesche Elf Steden duidelijk maakten dat zij Maarten geen Elfstedenkruisje zouden geven, heeft hij er toch nog een ontvangen. Cees, die de Elfstedentocht in 1986 op schaatsen volbracht, noemde het een ‘makkie’, en zei dat Maarten het kruisje meer zou verdienen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opbrengst Elfstedenzwemtocht al 6,1 miljoen
Sluiten