Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jun 2019

Ook Rutte geeft Van der Weijden steuntje in de rug

Premier Mark Rutte heeft Maarten van der Weijden een steuntje in de rug gegeven voor de laatste kilometers van zijn Elfstedenzwemtocht in Friesland. In een tweet prijst Rutte de zwemmer die maandagochtend in Dokkum zijn tiende stempel kreeg en op weg is naar Leeuwarden.

„Maarten van der Weijden is nu voorbij Dokkum en op koers voor een waanzinnige prestatie. Veel succes met de laatste zware dag van jouw Elfstedenzwemtocht voor het goede doel. Heel Nederland zwemt vandaag met jou mee”, twitterde Rutte.

Laatste stempel

De premier zou vorig jaar in Leeuwarden de laatste stempel aan Van der Weijden geven, maar de zwemheld moest toen voortijdig (na 163 kilometer) de strijd staken. De organisatie laat weten dat het programma bij de finish dit jaar anders is ingericht om Van der Weijden meer vrijheid te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook Rutte geeft Van der Weijden steuntje in de rug
Sluiten