Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 5 jun 2019 / 05:14 uur

Onweer maakt schade in Nederland, enkele gewonden

De zware onweersbuien van dinsdagavond hebben in het hele land voor overlast en schade gezorgd. Uit verschillende plaatsen komen meldingen van omgewaaide bomen. In Eindhoven zijn bomen op auto’s gevallen. Een kwam op een auto terecht waar een vrouw en drie kleine kinderen in zaten. Zij raakten, voor zover bekend, niet gewond.

Omgevallen bomen

In Gelderland was veel hinder door ongevallen bomen. Vooral in de gemeente Rheden is de schade groot na een windhoos, meldde de brandweer. Tientallen auto’s zijn beschadigd en zeker tien woningen. Het treinverkeer is op meerdere plekken in de provincie niet mogelijk. Tussen Apeldoorn en Deventer is een bovenleiding kapot. Zeker tot 13.30 uur woensdag kunnen er geen treinen rijden.

Ook tussen Eindhoven en Weert en Eindhoven en Venlo is in de ochtend nog geen treinverkeer mogelijk, omdat ProRail omgevallen bomen van het spoor moet verwijderen.

Kermisattractie

In Deventer raakte een kermisattractie beschadigd, meldde veiligheidsregio IJsselland. Die sprak van ongeveer honderd meldingen. In Zwartsluis viel een boom op twee rijdende auto’s. Hierbij raakten vier mensen gewond. Drie inzittenden werden behandeld door ambulancepersoneel een van de slachtoffers is naar het ziekenhuis gebracht. In Emmeloord raakten veel huizen en auto’s beschadigd door een windhoos.

In de loop van de nacht waren er veel meldingen van stormschade uit de provincie Friesland. De brandweer rukte uit voor schuren die in brand waren geraakt in Oosterwolde en Steggerda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onweer maakt schade in Nederland, enkele gewonden
Sluiten