Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jun 2019 / 12:42 uur

Omwonenden zijn festivals Biddinghuizen spuugzat

Elburg, Nunspeet en Oldebroek zijn klaar met de herrie afkomstig van festivals op het Walibi-terrein in Biddinghuizen (Flevoland). Daarom slaan ze de handen ineen en stappen gezamenlijk naar de rechter. In de hoop dat er nog eens goed naar de nieuwe omgevingsvergunning voor festivals gekeken wordt.

De gemeente Dronten heeft de nieuwe vergunning afgegeven, waarin staat aan welke geluidsnormen de festivals moeten voldoen. Het gaat om; Defqon, Lowlands en Opwekking. Nu de maximale geluidsgrens hoger is dan de oude vergunning, hebben omwonenden daar last van. Ook proberen ze die geluidshinder al jaren omlaag te krijgen.  „Als de wind richting de Veluwe staat is er soms geen normaal gesprek te voeren", zegt de Nunspeetse wethouder Jaap Groothuis (SGP).

Dag extra en uur langer

Defqon duurt volgend jaar een dag langer en Lowlands mag elke dag een uur doorgaan. Volgens Dronten valt de overlast namelijk enorm mee. De drie andere gemeenten geven juist aan last te hebben van de herrie die tot in de vroege uurtjes klinkt.

Defqon.1 begint vrijdag 28 juni en duurt tot en met zondag. Zowel de Noord-Veluwe als Dronten laten geluidsmetingen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omwonenden zijn festivals Biddinghuizen spuugzat
Sluiten