Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 14 jun 2019 / 14:59 uur

Neushoorn doodt struisvogel in Wildlands Emmen

Mensen die dachten een leuk bezoekje te brengen aan het dierenpark Wildlands in Emmen werden vrijdag getrakteerd op een bizar gezicht. Een boze neushoorn rekende namelijk af met een struisvogel.

Op de zogenaamde savanne op het dierenpark lopen verschillende diersoorten door elkaar. „Naar aanleiding van dit incident onderzoeken we of aanvullende maatregelen op de savanne nodig zijn", zo licht het park toe op Facebook.

Iets uitzonderlijks

„Dit is iets uitzonderlijks’’, meldt woordvoerster Hanneke Wijshake tegenover Dagblad van het Noorden. Toch is het niet de eerste keer dat er een dier door een ander dier vermoord wordt in het park, al gebeurde dit niet op de savanne. In 2017 belandde een wallaby in het leeuwenverblijf en dat overleefde hij niet.

Tegenover RTL Nieuws licht Wijshake het incident nog verder toe. „Vermoedelijk was de neushoorn geïrriteerd geraakt door de struisvogel en heeft die het dier een kopstoot gegeven. Het was geen bloederige gebeurtenis zoals een leeuw een prooi kan verscheuren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neushoorn doodt struisvogel in Wildlands Emmen
Sluiten