Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 jun 2019 / 11:54 uur

Namibië verkoopt duizend wilde dieren door droogte

Het door droogte geteisterde Namibië heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zeker duizend wilde dieren, waaronder olifanten en giraffes. Met de verkoop willen de autoriteiten voorkomen dat dieren sterven en een miljoen euro ophalen voor natuurbeheer, zei een woordvoerder van het ministerie van Milieu.

Uithongering

„De omstandigheden voor de grazers is in de meeste parken heel slecht en als we het aantal dieren niet terugbrengen, leidt dit tot uithongering", zei de woordvoerder. Vorig jaar stierven al bijna 64.000 dieren door de droogte.

Onder de verkochte dieren zijn verder buffels, springbokken, oryxen, elanden, impala’s en koedoes uit nationale parken. Namibië, dat 2,4 miljoen inwoners telt, heeft hulp gevraagd om de droogte te beheersen.

Nationale ramp

De hittegolf waar het Afrikaanse land mee te maken heeft, wordt getypeerd als de dodelijkste hittegolf in negentig jaar tijd. Het meteorologisch instituut heeft het al erkend als een nationale ramp.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Namibië verkoopt duizend wilde dieren door droogte
Sluiten