In het nieuws

Metro-voorpagina's: de pareltjes

Metro-voorpagina's: de pareltjes

De voorpagina van 10 jaar Metro.

Foto van 'Erik Jonk'

20 JUN 2019

Twintig jaar Metro met drie edities (landelijk, Rotterdam, Amsterdam) betekent duizenden voorpagina’s. In 2009 blikten we terug op de voorpagina’s sinds 1999, vandaag pakken we de draad op met – vakjargon – de VP’s vanaf het 10-jarig bestaan. Jaren waarin we een nieuwe koning kregen, zich rampen voltrokken, sportsuccessen werden gevierd en waarin het online leven harder en directer werd. Een overzicht van Metro’s voorpagina’s die in het oog sprongen en wij soms me enige trots ‘een pareltje’ noemden.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

22 juni 2009

Metro’s 10-jarige jubileum, onder meer met kinderen die op dezelfde dag als Metro geboren zijn.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

17 mei 2011

Lady Gaga is Metro’s gasthoofdredacteur en opereert vanuit Londen. Zij lanceert zo slim haar album Born This Way in ruim zestig Metro’s, wij hebben de coolste hoofdredacteur ooit. Metro Holland mag Gaga’s assistent voor een dag leveren. Dat wordt de Limburger Jeroen Engelen, die daarmee de BBC en De Wereld Draait Door bereikt.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

20 december 2011

Adverteerders kunnen een ‘wikkel om de krant’ kopen (een outsert) en dat gebeurt regelmatig. De werkelijke voorpagina vind je dan op pagina 3, terwijl bijvoorbeeld Tom Cruise op pagina 1 aan een Mission Impossible bezig is.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

21 november 2011

Soms zegt een voorpaginafoto meer dan een tekst. De man met de traan is Mauro, een voornaam waarbij iedereen wist over wie het ging. Mauro huilde omdat hij geen verblijfsvergunning had gekregen. Veel meer Nederlanders huilden met Mauro mee dan in deze tijd misschien het geval was geweest.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

14 juni 2012

Nederland werd met slecht voetbal snel uitgeschakeld tijdens het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Tja, dan krijg je dit.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

10 december 2012

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen is door zinloos geweld op een voetbalveld in Almere om het leven gekomen. Nederland staat letterlijk even stil, ook op de voorpaginafoto’s. Niet alleen voetballers herdachten Nieuwenhuizen.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

29 januari 2013

Koningin Beatrix maakt bekend over enkele maanden onze koningin niet meer te zijn. Dan ga je op zoek naar een mooie, waardige en passende foto.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

1 mei 2013

Drukke weken voor de redactie, want Willem-Alexander werd koning en Nederland nam afscheid van Beatrix, vanaf toen weer prinses.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

4 december 2013

Kunstenaar, uitvinder en ontwerper Daan Roosegaarde is Metro’s gasthoofdredacteur wereldwijd. Alle zestig voorpagina’s van deze dag geven licht. Helaas kunnen we dat hier niet laten zien.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

9 juli 2014

Argentinië zouden ‘we’ opvreten in de halve finale van het WK voetbal in Brazilië. Dat toernooi leverde heel wat hosanna-voorpagina's op, net als vier jaar eerder in Zuid-Afrika.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

18 juli 2014

De MH17 is boven Oekraïne neergehaald en vele Nederlanders zijn omgekomen. Dit levert een ‘gitzwarte’ voorpagina op.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

9 januari 2015

De hele wereld meldt #jesuischarlie en ook Nederland is Charlie na de brute aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. Columnist James Worthy kreeg zelf zelfs voorpaginaruimte voor zijn wekelijkse tekst.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

30 januari 2015

Als een man met een geweer door het beeld bij de NOS wandelt, dan hoef je op de voorpagina niet veel meer tekst te hebben dan dit.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

3 maart 2015

Als OV-krant breng je graag ‘treinen rijden op tijd’, maar ook de overvolle perrons als het mis gaat. Metro gebruikt al jaren de hashtag #treinleven en ook de daarbij geposte foto’s van onze lezers.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

23 april 2015

Een schoolklas van St. Martinus uit Zevenaar won een prijsvraag en mocht Metro’s krant maken die in het teken stond van de muziektheatervoorstelling ANNE in Amsterdam. Interviews, verhalen over Anne Frank, alles regelden de kinderen – met een beetje hulp van de redactie – zelf.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

17 juli 2015

MH17, een jaar na de ramp. Metro brengt exact dezelfde voorpagina als een jaar eerder, met een tikkeltje meer kleur.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

21 augustus 2015

De Metro-redactie werkte ter plaatse bij zeilevenement SAIL Amsterdam. Vijf dagen lang wordt een speciale editie uitgebracht die wordt uitgedeeld aan de miljoen SAIL-bezoekers.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

17 november 2015

Na meerdere terroristische aanslagen in Parijs op dezelfde dag, volgt Metro het gevoel van de wereld. De kleuren van de Franse vlag sieren de voorpagina (net als op social media bij zovelen) en de lezers krijgt een vakje aangeboden om een boodschap te delen.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

25 maart 2016

De enige zwartwitte voorpagina in tien jaar: de dag na het overlijden van voetballegende Johan Cruijff.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

29 april 2016

De dj’s Sunnery James en Ryan Marciano zijn Metro’s gasthoofdredacteuren voor de Vrijheidskrant die in het teken staat van 4 en 5 mei. Zij vinden dat spannender dan draaien voor 80.000 mensen in Colombia, zo laten zij weten. Hun collega’s Waylon, Nick & Simon, Gers Pardoel en boyband Mainstreet gingen hen voor.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

24 augustus 2016

Soms zien we een foto en roepen we bijna in koor ‘dat is ‘m’. Zoals die van de thuiskomst van de succesvolle Olympische ploeg van Rio 2016.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

10 november 2016

Donald Trump verbaast de wereld met zijn winst bij de presidentsverkiezingen in Amerika. Soms verrassen woorden en koppen je bij terugkijken ook. Metro kopte namelijk ‘asjemenou!’

Metro-voorpagina's: de pareltjes

15 mei 2017

Feyenoord is na jaren weer kampioen en Metro brengt een hele krant uit die in het teken staat van die titel. Omdat hij ook in Amsterdam wordt verspreid, krijgt de hoofdstad een eigen voorpagina met daarop de vermelding ‘Sorry, Amsterdammers’.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

12 juni 2017

Metro heeft geen mening, maar soms zetten we tot iets aan. Tot het maken van een selfie met een conducteur en het plaatsen van de hashtag #treinrespect bijvoorbeeld. Dit als hart onder de riem voor die beroepsgroep die vaak te maken heeft met geweld.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

17 juli 2017

Het is Wereld Emoji Dag. Tja, dan maken wij er een emoji-voorpagina van óók!

Metro-voorpagina's: de pareltjes

18 oktober 2017

Toen alle Metoo-verhalen in de wereld losbarstten, kwam Metro met deze in het oog springende ‘VP’. Voor het eerst werd het officiële Metro-logo gewijzigd.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

17 november 2017

Nederland tuimelt over elkaar heen in de Zwarte Pietendiscussie. Aangezien Metro zoals gezegd geen mening verspreidt, besloten we een kleurplaat op de voorpagina te zetten. Elke lezer mocht zo z’n eigen kleur Piet bepalen.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

23 februari 2018

Een sportprestatie waarom collectief gejuicht is, doet het altijd goed. Zo ook Suzanne Schultings gouden shorttrackplak op de Olympische Spelen. Een die kop kregen we van haar cadeau.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

23 maart 2018

De man die de afgelopen jaren het vaakst de voorpagina van Metro haalde: Formule 1-coureur Max Verstappen.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

4 mei 2018

Na de Zwarte Pieten-discussie is de Nederlandse bevolking opnieuw verscheurd als het om een onderwerp gaat: de dodenherdenking op 4 mei. Daar wist Metro’s vormgeving wel raad mee.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

30 mei 2018

Eind mei en bloedjeheet. Weet je wat?, dachten we. We maken een voorpagina die je zo kunt vouwen dat je er een waaier van kunt maken. Dat werd gewaardeerd.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

15 juni 2018

Omdat Oranje zich niet plaatste voor het WK voetbal in Rusland, besloot Metro Marokko een goed toernooi toe te wensen. Met zoveel Marokkanen in ons land en voetballers van het elftal die we goed kennen, leek ons dat een sympathiek gebaar. Het leverde zowel volkswoede als ‘geweldig Metro!’ op.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

14 december 2018

Voor de tweede keer brengt Metro een Feestdagenspecial uit op glossy-papier. Net als in 2017 eindigt de dag met een Give Away-show die live op Facebook wordt uitgezonden en waarbij duizenden mensen hopen op een mooie prijs.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

20 mei 2019

Toegegeven, onze collega’s van de Telegraaf een verdieping lager zijn de koningen van de koppen. Maar goed, deze vonden we na de Songfestivalwinst zelf heel aardig.

Metro-voorpagina's: de pareltjes

21 mei 2019

De ene dag het Songfestival, de volgende dag een krant die in het teken staat van de Europese verkiezingen. Deze editie maakten wij samen met het Europees Parlement en voor de tweede keer – met de sterren uit de Europese vlag – werd het Metro-logo aangepast.


Meeste creditcards worden gestolen in Nederland

Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

1 UUR

Tijdens een stedentrip in drukke steden als Barcelona, Parijs of Rome zijn we vaak extra alert op onze portemonnee. Maar in eigen land lijkt dat iets minder het geval. Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Op 2 en 3 staan Spanje en Frankrijk, gevolgd door Italië en Portugal.

In 8 procent van de gevallen is er na diefstal van de creditcard ook echt sprake van schade. Gemiddeld gaat het daarbij om een schadebedrag van 800 euro. Dat blijkt uit cijfers van International Card Services (ICS). En in te veel gevallen wordt de pincode bij de creditcard bewaard.

Nederlanders gebruiken creditcard veel


Likeability of6

WIN! Rijksmuseum Escape Game voor 5 personen

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 06:00

Ben jij, inventief, scherp en een echte puzzelaar? Heb jij een gevoel voor avontuur en durf jij het gebaande pad te verlaten? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 5 tickets voor de compleet vernieuwde Escape Game in het Rijksmuseum. Alleen deze zomer te spelen!

BEKIJK OOK


like
user_f2973dee4a2ad03b3e38062c064af89acea89d24_avataruser_3c4d955686a4d6a148ca7218aeee91343d4791e6_avataruser_dfa9f39fa957b109eaf88d20f94001af6133895f_avatar

+2


Hitte verovert groot deel Europa

Hitte verovert groot deel Europa

Een briesje aan de Europese stranden zal voor verkoeling zorgen. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 UUR

In vrijwel geheel Zuid-Europa blijft het de komende dagen – voor al diegenen die dit weekend afreizen – heerlijk zonnig, droog en warm. De komende week verovert de hitte echter grote delen van Europa, stelt Weeronline. Niet overal is dat het geval. In Centraal-Europa en Groot-Brittannië wordt het wisselvalliger en komen buien voor.

Komende dagen

In Zuid-Europa wordt het warm tot heet. Aan de costa’s in Spanje zal het de komende dagen 28 tot 31 graden zijn, in het Spaanse binnenland stijgt de temperatuur lokaal naar 37 graden. Ook in Italië zal het met 28 tot 31 graden vooral aangenaam zijn als je op het strand zit. Boven het vasteland van Griekenland is er kans op onweer, maar is het aan de kust met 28 tot 32 graden vooral prima strandweer.


Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte van der Wijk.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Lotte van der Wijk (23) uit Groningen, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Lotte, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen.


Midnightsnack en bodycheck in dit luxe dierenhotel

Rita de Vos met een van de hotelgasten in het buitenverblijf van dierenhotel Pocahondas

Foto van 'Iris Hermans'

VANDAAG, 09:47

In dit landelijk gelegen dierenhotel met privézwembad, midnightsnack, dagelijkse bodycheck en vloerverwarming checken baasjes hun kostbaarste bezit in. ,, Slaap lekker schatjes, mama komt gauw weer terug.”

All inclusive


Nederland schaft extra F-35-straaljagers aan

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:20

Nederland schaft acht of negen F35-straaljagers extra aan. „Die komen bovenop de 37 waartoe het vorige kabinet al had besloten. En bij het volgende kabinet zal de defensiebegroting opnieuw omhoog moeten. Daartoe zijn we binnen de Navo ook verplicht." Dat zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een interview met Trouw.

„Binnen de Navo bungelen we qua uitgaven nog steeds onderaan. Dus we zullen extra stappen moeten zetten. Volgend jaar hebben we een herijking van de defensienota. Dat moet rond de voorjaarsnota van 2020 klaar zijn", aldus de minister.

Koers van dollar


Opgesloten in het Rijksmuseum

Opgesloten in het Rijksmuseum

Foto: Rijksmuseum.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:59

„Wie is jullie stagebegeleider?” Een vrouw van begin twintig, bril op, paardenstaart in, kijkt ons vragend aan. „Ah, ik zie het al”, zegt ze als twee Metro-verslaggevers zwijgen. „Jullie komen stagelopen bij Bert. Hij is er vandaag niet, dus hier is jullie stagepakket. Veel succes.”

Zo begint de Escape Game in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is geen Escape Room, want je zit niet vast in een kamer, maar in het hele museum. De bedoeling: het mysterie rond de Nederlandse kunstschilder Johannes Torrentius oplossen.

Stagebegeleider


Grote brand bij papierrecyclingbedrijf in Staphorst

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 07:59

Bij een papierrecyclingbedrijf in Staphorst woedt een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Metershoog

De vlammen slaan metershoog uit het dak van het pand. De brandweer heeft een NL alert-verstuurd in verband met de enorme rookontwikkeling en raadt bewoners in de omgeving aan ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Vanwege grote rookontwikkeling zijn de omliggende woningen ontruimd.


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Vakantie is goed, maar je hoeft niet op reis

Je vakantie annuleren? Dat werkt uitstekend!

Hoe ervaar je optimaal vakantiegeluk? Ver weg van huis betekent niet automatisch dat je meer bent uitgerust. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 07:44

Ga je deze zomer kamperen, dan is dat negen van de tien keer oncomfortabeler dan thuis. Het begint al onderweg: met zijn allen in de bakoven richting Zuid-Frankrijk. ‘Ik zei toch dat we vandaag niet moesten gaan’, zeg je tegen de partner, terwijl de kinderen op de achterbank krijsen. Precies op het moment dat je aankomt, begint het te stortregenen. ’s Avonds kook je op een klein gasstelletje macaroni die half aangekoekt in de pan blijft zitten.

Maar tóch is kamperen het mooiste dat er is, zegt kampeerliefhebber Emiel Schenk, vanuit de auto op weg naar Italië. „Het is zo lekker. Je bent altijd buiten en hebt alles bij de hand.” Schenk kampeert al van jongs af aan en ook zijn vrouw heeft een liefde voor kamperen. „We hebben ook wel verdere reizen gemaakt, maar nu we kinderen hebben, gaan we toch het liefst met de tent op pad.”

Pre-vakantiestress


Likeability of5

Boete voor boerka op straat wordt 150 euro

Op dit beeld staat naar schatting 3% van alle boerkadragende vrouwen in Nederland /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbare wordt aankomende maand strafbaar. De politie zal vanaf augustus actief controleren op voorbijgangers die dit verbod overtreden.

Woensdagavond werd bekend hoe hoog de boete gaat worden, wie vanaf augustus zijn gelaat afdekt met een boerka of een integraalhelm zal 150 euro moeten betalen. Dit blijkt uit de beleidsregel die het Openbaar Ministerie heeft laten plaatsen in de Staatscourant.

'Boerkaverbod'


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Lyrische repliek op Eurovisieplannen Maastricht

Een visuele impressie van Eurovisie de MECC met een trotse directeur /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

We begonnen met tien steden die wel oren hadden naar de organisatie van het Eurovisie Songfestival, vijf hiervan dienden een officieel bidbook in en hiervan zijn er inmiddels alweer drie afgevallen. Rotterdam of Maastricht, een van deze twee moet het Eurovisie Songfestival van 2020 gaan organiseren. Nadat de bidbooks vorige week in ontvangst genomen waren, stonden deze week de stadsbezoeken op het programma. Woensdag bezocht de songfestivalcommissie Maastricht en donderdag is de Maasstad van Zuid-Holland aan de beurt.

Sietse Bakker van deze commissie was zeer onder de indruk van de plannen van de Limburgers. Volgens hem zal Rotterdam donderdag met een behoorlijk goede impressie moeten komen, willen ze het de Maastrichtenaren moeilijk maken. Maastricht als gaststad en MECC als concerthal maakten een positieve indruk op Bakker die eveneens werkzaam is als hoofd producer Events bij de NPO.


Likeability of3

Wilde Amerikaanse leger teken inzetten als wapen?

Gevaarlijke parasiet én biologisch wapen? /ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het klinkt als een plot uit een dystopische sciencefictionfilm; een invasie van een leger bewapende teken dat op catastrofale schaal hel en verdoemenis verspreidt. Toch zal het Pentagon dit mogelijk moeten gaan onderzoeken, het Huis van Afgevaardigden stemde in met een voorstel dat hen hiertoe verplicht.

Uit dit onderzoek moet blijken of het Amerikaanse ministerie van defensie in de koude oorlog experimenten heeft uitgevoerd op teken en andere insecten. Het doel van deze vermeende tests was of ze wellicht als biologisch wapen ingezet konden worden, meldt CBS News.

Leger van teken


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Duitse vaccinatieweigeraars gaan op de bon per 2020

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

De Duitse federale regering heeft het helemaal gehad met ouders die hun kinderen niet inenten tegen de mazelen en zet nu grof geschut in. Vanaf 2020 kunnen zogenaamde anti-vaxxers een boete op hun deurmat verwachten die kan oplopen tot 2500 euro.

Het plan wordt naar alle waarschijnlijkheid met een meerderheid aangenomen door de Bondstag en hiermee wordt het inenten tegen de mazelen vanaf maart volgend jaar verplicht, meldt VTR NWS.

Schoolverzuim


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verdachte familie wijst naar elkaar na dood moeder

Gerechtsgebouw Utrecht/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Twee zussen en hun partners die worden verdacht van mishandeling en betrokkenheid bij de dood van hun (schoon)moeder, bleven dat laatste woensdag ontkennen voor de rechtbank Utrecht.

Ze spraken elkaar tegen en beschuldigden elkaar. Het slachtoffer, de 58-jarige Soraya Gooyer, werd eind oktober 2017 dood gevonden in haar woning in de wijk Overvecht. Ze stierf door 'samendrukkend geweld' op haar hals en kaak, stelden deskundigen vast.

Lange periode mishandeld


Vrouw (65) vast om dreigbrieven aan windmolenparken

Windmolens/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft een 65-jarige vrouw uit Emmen aangehouden die mogelijk dreigbrieven heeft verstuurd naar partijen die betrokken zijn bij de aanleg van windmolenparken.

De brieven waren gericht aan ondernemers en bestuurders. Agenten doorzochten dinsdag haar huis, woensdag meldde zij zich op last van de politie op het bureau. De politie heeft woensdagochtend nog zes huiszoekingen gedaan en zegt meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten. Er zijn huizen doorzocht in Meeden, Nieuw-Buinen, Tweede Exloërmond, Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal.

Drie eerdere arrestaties


Likeability of5

Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen

Elon Musk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

We hoorden hem vooral over zijn raketplannen, maar op de achtergrond lijkt Elon Musk bezig te zijn geweest met iets anders groots: een chip waardoor je brein een computer kan besturen.

Tests bij een aap

Musk en zijn bedrijf Neuralink hebben een persconferentie gehouden. Daar maakten ze bekend dat ze een chip hebben ontwikkeld voor in het menselijk brein, die verbonden is met een computer. De eerste tests met een aap zijn goed verlopen en Neuralink hoopt binnenkort verlamde mensen te kunnen helpen.


likedislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_72674f9aa37b1ade0c8257363a2213addabd7350_avatar

Likeability of5

Vrouw valt uit flat te pletter tijdens sekspartij

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een vrijpartij kan het begin betekenen van een nieuw leven. Een vrouw uit Rusland is echter om het leven gekomen doordat ze tijdens de seks naar beneden viel.

De 30-jarige had samen met haar partner tijdens het bedrijven van de liefde de vensterbank bij een van de ramen van hun appartement in Sint-Petersburg opgezocht. Daar ging het er zo wild aan toe, dat ze op een gegeven moment beiden naar beneden vielen.

Weer aan het feest


like
user_2e6ccdbee1638b056fec6944e4587173488eb161_avatar

Hof: OM moet arrestatie Michael P. onderzoeken

De rechtbanktekening van Michael P./ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P., die is veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald na een klacht van P.

Hardhandig

P. had aangifte gedaan tegen het aanhoudingsteam dat hem arresteerde. Dat zou veel te hardhandig zijn gebeurd, waardoor hij letsel opliep, waaronder een afgescheurd stuk bot in de schouder. Het OM seponeerde de aangifte, maar P. nam daar geen genoegen mee.