In het nieuws

'Metro: een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Onze Metrofans maken Metro al 20 jaar mede mogelijk. We geven hen daarom regelmatig een podium in onze krant via de lezerscolumn en de @Metro-pagina. Speciaal voor ons jubileum vragen wij een aantal fans naar hun Metro-verhaal:

Een echte Metrofan- Joëlle Burger

Het begon jaren geleden toen mijn lieve toen nog gezonde dochter met de trein naar de Haagse Hogeschool ging. Altijd moest een Metro mee de trein in. Metro, een krantje dat goed en snel te lezen is. Metro werd en wordt zo haar vaste ritueel. Helaas kon door zeer ernstig ziek te worden, de Metro niet meer zelf worden gehaald bij het treinstation. Tja, een dag geen Metro was geen optie. Hoe nu aan de Metro komen? Ja hoor, paps werd ingezet. Nu wordt elke dag de Metro door paps meegenomen. Gelukkig gaat hij zelf met de trein naar zijn werk en kan het halen van een Metro worden gerealiseerd.

De Metro kreeg tijdens langdurige ziekenhuis opnames een speciale betekenis. Doordat vele artsen mijn dochter als uitbehandeld zagen omdat zij slechts volgens protocollen handelden en zeer zeker niet écht naar haar en ouders luisterden, kreeg de Metro een extra betekenis. Haar krantje (zoals ik de Metro noem) werd een uitkijk momentje. Even geen negativiteit. Vele professionele hulpverleners dachten slechts aan overlijden van mijn dochter. Ik geloofde en geloof in mogelijkheden en daarbij is een positieve houding van belang. Ja, haar krantje was zo’n lichtpuntje tijdens haar hele donkere periode. Ik probeerde een abonnement op de Metro te krijgen, maar helaas niet haalbaar. Nu gaat het weer beter en doet ze er weer alles aan om dagelijks een krantje te bemachtigen. Al moet ze hiervoor stad en land af fietsen, ze doet dit graag als ze haar Metro krantje maar bemachtigd. Mijn lieve zeer dappere en krachtige dochter leeft nog steeds tegen alle verwachtingen in van diegenen die niet in haar geloofden. De Metro was voor haar een krachtbron en een uitkijk moment. Ja wij hebben veel geleerd van haar ziekte, we leerde vooral de 'not done's' van artsen en de 'to do's' van de Metro!! Kortom; Metro bedankt voor jouw bestaan.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Joëlle Burger

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo - Julia Kniese

In een tijd waarin het nieuws via social media en apps tot ons komt, is het heerlijk om juist een momentje offline in te schakelen. Als influencer check je vaak je telefoon. De Metro is voor mij een heerlijke wake-up voordat ik online ga. Elke dag krijg ik weer de mogelijkheid om gebeurtenissen van A tot Z te volgen.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Julia Kniese

Ik krijg extra informatie waar ik eigenlijk niet specifiek naar op zoek was en dit heeft mij bij bijzondere plekken gebracht. Zo ben ik door de Metro gaan netwerken met professionals. Dit heeft mijn carrière een enorme boost gegeven. Op dit moment doe ik een creatieve studie (HKU) en de cursus Event en Organisation bij The School of House. Een echte aanrader voor de muziekliefhebbers onder ons. We leven in een dynamische wereld waar veel mogelijkheden liggen voor creatieve studenten. Ik ben door middel van interviews uit de Metro gekomen waar ik nu ben.

Door de krant heb ik een algemene kennis en ontwikkeling opgebouwd. Daarnaast word ik door de krant op de hoogte gehouden van de leukste events door advertenties. Ik ben hierdoor betoverd door de muziekwereld en festivals. De advertenties en bezoeken aan hebben geleid dat ik nu aan het werk ben als festival reporter. Laatst was ik nog bij Amsterdam Open Air. Waar de Metro wel niet goed voor kan zijn. Ik heb uitgevonden wat bij mij past en waar ik gelukkig van word. De Metro bevat een boel gesprekstof, wake-up calls en leuke uitjes.

Dus waarom zou je de gratis Metro laten liggen?

Gevederde vrienden - Caroline Fieret

Bij aankomst op Station Eindhoven even een frietje halen bij Smullers in de Stationshal. Met mijn puntzak frites lopend naar de buskant/Neckerspoel, merk ik dat ik ineens veel vrienden rondom me heb………gevederde vrienden wel te verstaan. Volslanke duiven wachten tot ik de laatste restjes frites naar hen toe werp. Stadsvogels hebben de luxe positie dat ze niet lang naar voedsel hoeven te zoeken.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Spot maar eens bij een willekeurig friet of viskraam, er valt altijd wat te snaaien. Beroemd zijn de gevederde vrienden geworden door Hitchcock ’s film: The Birds. Beangstigend dichtbij kwamen ze, chaos scheppend, fladderende moordmachines, de macht van het aantal. Gelukkig is het maar een film, maar een reportage in Nederland liet onlangs zien hoe meeuwen de kibbeling uit een bakje bij mensen pikte, agressief en brutaal.

Vanuit mijn flat ben ik vaak getuige van leuke schouwspellen die de vogels opvoeren, zo ook hun hierarchie. De kraaien en kauwen die met velen in de bomen zitten (komt Hitchcock weer om de hoek kijken), zijn heer en meester. De meeuwen,  a-sociale krijsers, te beroerd om met elkaar te delen. De duiven zijn hier solidair met elkaar, ze vormen een cordon rondom hun buit, zodat geen enkele andere fladderaar erdoor kan. Onze gevederde vrienden hebben het goed begrepen: eendracht maakt macht.

Het oudste verhaal komt uit de Bijbel, uit Genesis. Toen de ark van Noach vastzat op de berg Ararat, en Noach na veertig dagen eerst een raaf uitliet die niet terugkeerde, vervolgens een duif, die terugkwam met een vers olijfblad in haar snavel.

Tijdens beide wereldoorlogen werden duiven als postbodes ingezet. In ons moderne tweet en twitter tijdperk (glim)lach je erom, maar welk symbool staat er voor de tweet: juist een vogeltje!!!

Mijn Metro verhaal - Inge Debaere

Mijn helaas veel te vroeg overleden eerste echtgenoot en ik waren Metro fan van het eerste uur. Ik moet eerlijk zeggen dat wij het nieuws ook wel lazen maar de eerste bladzijde die wij open sloegen was de strippagina. Bielzenblues was met stip onze favoriet!

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Inge Debaere

Met de trein reden we iedere dag samen naar ons werk en we lazen samen de strip. Soms een glimlach en soms schaterlachen om de zo herkenbare grappen van de twee forenzen. Het blijft voor mij een herinnering met een glimlach! Bedankt Metro.

Metro in Moskou - Regina Loots

Ik lees de Metro al 10 jaar. De eerste 8 jaar las ik hem in Moskou in de metro op weg naar mijn werk. Ineens zag ik de advertentie dat de krant opzoek is naar nieuwe journalisten. Ik ging naar het sollicitatiegesprek en, een wonder, Ik kreeg die baan. Nu woon ik in Nederland en schrijf columns over mijn Nederlandse leven voor de Moskou versie van de Metro. En, natuurlijk, blijf de Nederlandse Metro lezen en geloof dat het weer een mirakel zal worden.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Lees hier mijn column in de Russische Metro.

Met vriendelijke groet,

Regina Loots

Snel, Simpel en Prikkelend - Rob Willig

Twintig jaar Metro, ik ben aangenaam verrast. Metro bestaat nog steeds. Bedenk dat Metro nog bestaat waar DAG, De Pers en Sp!ts vielen. Metro bestaat nog steeds op papier in een tijd waarin internet de norm is of wordt. Ik vind het knap omdat Metro zich richt op een jonge doelgroep. De doelgroep „Geen geld? Jammer. Geen sleutels? Spijtig. Geen smartphone? Oh-oh!!" Die doelgroep is, zo zie ik op pagina #Treinleven, graag bereid om de Metro te pakken en daarvan een selfie te maken. Vervolgens een compliment in het snapje te plakken en het geheel weer terug te geven.

Metro is voor mij een cocktail van enerzijds snel en simpel, anderzijds prikkelend. Op dat 'snel en simpel' wordt misschien neergekeken, maar Metro is voor mij het bewijs dat een hele groep mensen daarmee bereikt wordt. De lezerscolumn bestaat niet vanaf nummer 1, maar columnisten kent het blad al sinds de start. Theo van Gogh liet een jaar lang leegte achter in Metro, totdat hij door Ebru Umar werd opgevolgd.

Irene van den Berg, Hadjar Benmiloud, Jan Dijkgraaf, Annemerel de Jong, Luuk Koelman, Victoria Koblenko, Justus van Oel, Hans Peijs, James Worthy: wie kent ze nog als Metro-columnist?

In twintig jaar is er veel gebeurd. Ook Metro heeft erover geschreven. De redactie wil graag weten wat mij is bijgebleven. De datum weet ik niet meer, maar dat was de verbale bokswedstrijd tussen Elfie Tromp en Ebru Umar. Ebru liet toen Elfie alle hoeken van het canvas niet alleen zien maar zelfs voelen.

Metro, krant voor en door jonge mensen. Tot ziens over vijf jaar!?


'Marc Dutroux vraagt om vervroegde vrijlating'

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

16 MIN

Marc Dutroux (62) probeert opnieuw vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Op 17 oktober buigt de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich over de vraag. Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel een straf van 23 jaar uit.

Zes moorden


Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

Steeds meer 65-plussers werken nog: al een kwart miljoen

In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat in een stijgende lijn zit. /Unsplash

Foto van 'Metro'

1 UUR

Mensen worden steeds ouder én er komen steeds meer oudere mensen bij. Sinds 2003 nam het aantal 65-plussers zelfs met bijna de helft toe: van 2,1 miljoen naar 3,2 miljoen in 2018. En veel van hen werken nog. In 2018 hadden 255 duizend 65-plussers betaald werk, een aantal dat ook in een stijgende lijn zit. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Vooral 65-jarigen doen het goed op de arbeidsmarkt, ruim 1 op de 3 van hen werkt nog voor z'n brood. Maar ook 70-plussers werken nog, alhoewel de meeste werkende 65-plussers jonger zijn dan 70. In 2018 waren 88 duizend 70-plussers aan het werk.

Verhoogde AOW-leeftijd


Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam
Likeability of5

Politie slingert 28 deelnemers trouwstoet op de bon in Amsterdam

De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Amsterdamse politie heeft de bestuurders van 28 auto's in een trouwstoet op de bon geslingerd vanwege asociaal rijgedrag.

Dat gebeurde op de kruising van de Insulindeweg en de Sumatrastraat in Amsterdam Oost. De bestuurders kregen bekeuringen voor hinderlijk rijgedrag, het blokkeren van de kruising en parkeren op de stoep.

Ook staken ze vuurwerk af, maar omdat het niet duidelijk werd wie dat had gedaan werd niemand daarvoor bekeurd. Dat zegt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van AT5.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'
Likeability of3

Trump: 'Europese landen moeten IS-gevangenen terugnemen'

Donald Trump dreigt met de vrijlating van IS-gevangenen als Europese landen ze niet terugnemen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

President Donald Trump heeft de Europese landen op het hart gedrukt hun landgenoten terug te nemen die zich bij IS hebben aangesloten. Die zitten nu veelal gevangen in kampen in het noorden van Syrië, die door de VS financieel worden ondersteund.

„Op een gegeven moment zal ik helaas moeten zeggen, ofwel nemen jullie ze terug ofwel laten we ze vrij aan jullie grenzen”, zei Trump in het Witte Huis.

Grote dienst bewezen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Verzet tegen het weren van pers bij liquidatieproces

Rechtbanktekening van strafzaak Marengo. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De journalistenvakbond NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren verzetten zich tegen het weren van de pers bij de zaak tegen de voortvluchtige Ridouan Taghi.

De zittingen in de strafzaak Marengo, zoals de zaak officieel heet, op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek, zo maakte de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekend. De journalisten zijn het principieel oneens met het besluit.

‘Belangrijk dat rechtsgang openbaar blijft’


'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

'Verdachte moord op Wiersum tussen 20 en 25'

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De verdachte van de moord op advocaat Derk Wiersum is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat meldt de politie vrijdag.

Eerder zei de politie dat de vermoedelijke schutter een jonge man van tussen de 16 en 20 jaar oud was.

Een woordvoerster van de politie zei dat de vermoedelijke leeftijd van de verdachte is bijgesteld op basis van tips die over de zaak zijn binnengekomen. Ze kon niets zeggen over het aantal tips dat de politie heeft gekregen.


Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Groep feestvierders toch naar Area 51 gekomen

Sommige feestgangers droegen ruimtepakken en maskers van buitenaardse wezens. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een groep feestvierders is vrijdag naar Area 51 gekomen, de geheimzinnige testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht. Mensen verzamelden zich vrijdag bij het terrein in Nevada als reactie op het Facebook-evenement 'Storm Area 51'.

In juni maakte initiatiefnemer Matty Roberts het evenement op Facebook aan onder het motto 'zo'n grote groep kunnen ze niet stoppen', maar later zei hij een bestorming te ontmoedigen. „Ik wil alleen maar een feestje van weirdo’s bij elkaar in de woestijn.”

Gekke kostuums


Eva Jinek stapt over naar RTL

Eva Jinek stapt over naar RTL

Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Presentatrice Eva Jinek verruilt de publieke omroep voor RTL. Ze gaat samen met Beau van Erven Dorens late avondshow doen, waarbij ze ieder een aantal maanden per jaar voor hun rekening nemen.

Jinek (41) begint in januari en tekent een contract voor vier jaar. Dat maakt de zender vrijdag bekend.

'Een van de toppers in het vak'


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces

Rechtbank Amsterdam sluit deuren liquidatieproces

Rechtbank Amsterdam. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De zittingen in de strafzaak Marengo op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

De rechtbank houdt buitenstaanders bij het proces weg na de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond de kroongetuige in het proces bij. „De implicaties van deze gebeurtenis zijn op dit moment nog niet volledig te overzien", aldus de rechtbank in een korte verklaring.

Zestien verdachten


Likeability of3

Dronken bestuurder: Ik ben te mooi voor gevangenis

Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De uitdrukking 'ik ben te mooi voor de gevangenis' kenden we wel. We hadden alleen nog nooit gezien dat iemand ook echt onder een gevangenisstraf uitkwam met deze uitspraak. Het lukte een Amerikaanse dame van 34.

De dame was achter het stuur gestapt met een paar wijn teveel in haar lichaam en werd in de staat South Carolina aangehouden. Lauren, zoals de dame heet, claimde maar twee wijntjes te hebben gedronken. Uit de test bleek dat ze 1,8 promille in haar bloed had zitten. In Amerika mag je tot 0,8 promille nog rijden.

'Volbloed blank meisje'


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Orde van Advocaten noemt aanbod Bredase advocaat 'zeer moedig'

Orde van Advocaten noemt aanbod Bredase advocaat 'zeer moedig'

Advocaat Peter Schouten maakte vrijdag bekend dat hij bereid is om de verdediging van Nabil B. op zich te nemen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Nederlandse Orde van Advocaten vindt het aanbod van de Bredase advocaat Peter Schouten om kroongetuige Nabil B. bij te staan „een zeer moedig besluit”. Schouten maakte vrijdag in de media bekend dat hij bereid is om de verdediging van B. op zich te nemen.

„Het is goed om te zien dat advocaten nog steeds bereid zijn om de kroongetuige bij te staan”, aldus een woordvoerder van de orde. „De moord op Derk Wiersum heeft een schok door de balie doen gaan. Advocaten moeten in alle vrijheid en veilig hun werk kunnen doen. De advocatuur zal niet buigen voor dit soort geweld. Het initiatief van Peter Schouten is dan ook zeer te waarderen.”

Door initiatief te nemen hoop Schouten dat meer advocaten eenzelfde aanbod zullen doen. „Ik zou daar heel trots van worden.” De strafpleiter weet niet of B. op zijn aanbod ingaat, maar wie hem ook gaat bijstaan moet hoe dan ook beter worden beveiligd. Dat benadrukt Schouten.


Leraar thuis na tonen dickpicks in klaslokaal

Leraar thuis na tonen dickpicks in klaslokaal

Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk zit thuis omdat er tijdens de les dickpicks werden geprojecteerd in het klaslokaal. Foto ter illustratie. /Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een docent van het Gerrit Komrij College in Winterswijk zit thuis omdat er tijdens de les dickpicks werden geprojecteerd in het klaslokaal. Leerlingen zijn in rep en roer. „Ik wil geen les meer van de docent", zegt een 13-jarige mavoscholiere zelfs. Dat meldt De Telegraaf.

Time-out

„De geruchten zijn duidelijk genoeg. En die wil ik niet ontkennen. De docent is niet geschorst. Er is een time-out zoals dat heet", zegt rector Sjef Lommen in de krant. „Leerlingen moeten zich veilig kunnen voelen in de schoolomgeving. Dat werd wel aangetast", licht hij toe. De school houdt verder de kaken stijf op elkaar. „Vanuit het oogpunt van privacy kan ik daar verder helemaal niets over vertellen", stelt Lommen.


Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie vanwege liquidaties

Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie om liquidaties

Politiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Politiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vrijdag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de liquidaties in de hoofdstad. Dat bevestigt zijn woordvoerder in De Telegraaf.

Naast de moord op de raadsman van kroongetuige Nabil B., vond dezelfde dag nog een fatale schietpartij plaats in Zuidoost. Daarbij kwam oud-profvoetballer Kevin Maynard om het leven.

Paauw besloot meteen terug te komen vanuit de Verenigde Staten toen hij hoorde dat Wiersum was doodgeschoten. Volgens de zegsman werken tientallen rechercheurs momenteel aan de twee zaken. Alle capaciteit is ingezet en er is extra hulp van andere politie-eenheden achter de hand voor het geval zich nieuwe incidenten voordoen.


Vrouw heeft letterlijk blauw bloed na pijnstillend medicijn

Vrouw heeft letterlijk blauw bloed na pijnstillend medicijn

De vrouw had last van vermoeidheid en kortademigheid, dus ging ze naar de SEH. Toen artsen haar onderzochten, bleek haar bloed blauwkleurig te zijn. /Beeld van New England Journal of Medicine

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een opmerkelijk geval in de Verenigde Staten: het bloed van een 25-jarige patiënt uit Rhode Island bleek opeens letterlijk blauw te zijn. Volgens het wetenschappelijke tijdschrift New England Journal of Medicine was het blauwe bloed een zeldzame bijwerking van een pijnstillend medicijn, tegen kiespijn.

De vrouw had last van vermoeidheid en kortademigheid, dus ging ze naar de Spoedeisende Hulp. Toen de dokters haar onderzochten, bleek er meer aan de hand te zijn dan slechts vermoeidheid. Ze namen bloed af en haar bloed bleek, wonder boven wonder, blauw te zijn. De dokters zeggen dat de vrouw last had van 'cyanose', wat betekent dat ze er zelf ook blauwachtig uitzag.

Zeldzaam


Frits Wester neemt rustpauze vanwege alcoholgebruik
Likeability of5

Frits Wester neemt pauze vanwege alcoholgebruik

Politiek verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws zal, vanwege gezondheidsproblemen, een tijdje niet aan de slag gaan. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Politiek verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws zal, vanwege gezondheidsproblemen, een tijdje niet aan de slag gaan. „Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten dat momenteel niet toe", zegt de politiek commentator op de website van RTL Nieuws.

De taken van Wester worden de komende tijd overgenomen door zijn Haagse collega's. Het is niet bekend hoe lang hij afwezig zal zijn. „Mede namens de collega's wens ik Frits veel sterke en een goed herstel toe", zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Gezamenlijk besloten


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Sandy Hook-actiegroep maakt heftige video over school shootings

Sandy Hook-actiegroep maakt heftige video over school shootings

Een meisje beschermt zichzelf met een schaar. /Sandy Hook Promise

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In december 2012 werden 26 mensen, onder wie 20 kinderen, doodgeschoten op een basisschool in de Verenigde Staten. De actiegroep Sandy Hook Promise heeft nu een 'back to school' video gemaakt, die voor veel ophef zorgt. Het is namelijk een campagnevideo, die de impact van school shootings laat zien.

Met de video wil de actiegroep het bewustzijn rondom schietpartijen op scholen vergroten. Om schietpartijen en geweld op scholen te voorkomen, leidt de groep mensen op die anderen leren te herkennen die een risico vormen voor zichzelf en hun omgeving. De boodschap van de video luidt dan ook: „Schietpartijen op scholen zijn te voorkomen als je de signalen herkent." De video is op Twitter en andere social media al ruim 15 miljoen keer bekeken.

Back to school-spullen


Bredase advocaat: Ik wil kroongetuige Nabil B. bijstaan

Bredase advocaat: Ik wil Nabil B. bijstaan

De Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.

Woensdag werd Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd in Amsterdam. Na de moord zei waarnemend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten, Simeon Burmeister, dat hij denkt dat het heel lastig zal worden een advocaat te vinden voor de kroongetuige.

Strafpleiters Peter Plasman en Tjalling van der Goot zeiden donderdag dat als B. geen advocaat krijgt, de uiterste consequentie zou kunnen zijn dat hij niet verder vervolgd kan worden.


Veel mensen klaar voor 'bestorming' Area 51

Veel mensen klaar voor 'bestorming' Area 51

Zoals het er nu naar uitziet komen er vrijdag erg veel mensen naar Area 51 in het Amerikaanse Nevada. Daar zouden stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zijn. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Vrijdag staat de 'bestorming' van Area 51 gepland, een complex van de Amerikaanse luchtmacht waar stiekem buitenaardse ruimteschepen en hun bemanning verstopt zouden zijn. Zoals het er nu uitziet komen daar flink wat mensen op af. 

Het Facebook-initiatief 'Storm Area 51' om vrijdag het gebied te bestormen, heeft een stortvloed aan reacties opgeleverd. Ruim 2 miljoen mensen hebben op Facebook aangegeven mee te doen. Nog eens 1,5 miljoen mensen zeiden geïnteresseerd te zijn. En er wordt doorgezet: er zijn beelden van mensen die zijn afgereisd naar Nevada, sommigen zetten zelfs tentjes op.