In het nieuws

'Metro: een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Onze Metrofans maken Metro al 20 jaar mede mogelijk. We geven hen daarom regelmatig een podium in onze krant via de lezerscolumn en de @Metro-pagina. Speciaal voor ons jubileum vragen wij een aantal fans naar hun Metro-verhaal:

Een echte Metrofan- Joëlle Burger

Het begon jaren geleden toen mijn lieve toen nog gezonde dochter met de trein naar de Haagse Hogeschool ging. Altijd moest een Metro mee de trein in. Metro, een krantje dat goed en snel te lezen is. Metro werd en wordt zo haar vaste ritueel. Helaas kon door zeer ernstig ziek te worden, de Metro niet meer zelf worden gehaald bij het treinstation. Tja, een dag geen Metro was geen optie. Hoe nu aan de Metro komen? Ja hoor, paps werd ingezet. Nu wordt elke dag de Metro door paps meegenomen. Gelukkig gaat hij zelf met de trein naar zijn werk en kan het halen van een Metro worden gerealiseerd.

De Metro kreeg tijdens langdurige ziekenhuis opnames een speciale betekenis. Doordat vele artsen mijn dochter als uitbehandeld zagen omdat zij slechts volgens protocollen handelden en zeer zeker niet écht naar haar en ouders luisterden, kreeg de Metro een extra betekenis. Haar krantje (zoals ik de Metro noem) werd een uitkijk momentje. Even geen negativiteit. Vele professionele hulpverleners dachten slechts aan overlijden van mijn dochter. Ik geloofde en geloof in mogelijkheden en daarbij is een positieve houding van belang. Ja, haar krantje was zo’n lichtpuntje tijdens haar hele donkere periode. Ik probeerde een abonnement op de Metro te krijgen, maar helaas niet haalbaar. Nu gaat het weer beter en doet ze er weer alles aan om dagelijks een krantje te bemachtigen. Al moet ze hiervoor stad en land af fietsen, ze doet dit graag als ze haar Metro krantje maar bemachtigd. Mijn lieve zeer dappere en krachtige dochter leeft nog steeds tegen alle verwachtingen in van diegenen die niet in haar geloofden. De Metro was voor haar een krachtbron en een uitkijk moment. Ja wij hebben veel geleerd van haar ziekte, we leerde vooral de 'not done's' van artsen en de 'to do's' van de Metro!! Kortom; Metro bedankt voor jouw bestaan.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Joëlle Burger

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo - Julia Kniese

In een tijd waarin het nieuws via social media en apps tot ons komt, is het heerlijk om juist een momentje offline in te schakelen. Als influencer check je vaak je telefoon. De Metro is voor mij een heerlijke wake-up voordat ik online ga. Elke dag krijg ik weer de mogelijkheid om gebeurtenissen van A tot Z te volgen.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Julia Kniese

Ik krijg extra informatie waar ik eigenlijk niet specifiek naar op zoek was en dit heeft mij bij bijzondere plekken gebracht. Zo ben ik door de Metro gaan netwerken met professionals. Dit heeft mijn carrière een enorme boost gegeven. Op dit moment doe ik een creatieve studie (HKU) en de cursus Event en Organisation bij The School of House. Een echte aanrader voor de muziekliefhebbers onder ons. We leven in een dynamische wereld waar veel mogelijkheden liggen voor creatieve studenten. Ik ben door middel van interviews uit de Metro gekomen waar ik nu ben.

Door de krant heb ik een algemene kennis en ontwikkeling opgebouwd. Daarnaast word ik door de krant op de hoogte gehouden van de leukste events door advertenties. Ik ben hierdoor betoverd door de muziekwereld en festivals. De advertenties en bezoeken aan hebben geleid dat ik nu aan het werk ben als festival reporter. Laatst was ik nog bij Amsterdam Open Air. Waar de Metro wel niet goed voor kan zijn. Ik heb uitgevonden wat bij mij past en waar ik gelukkig van word. De Metro bevat een boel gesprekstof, wake-up calls en leuke uitjes.

Dus waarom zou je de gratis Metro laten liggen?

Gevederde vrienden - Caroline Fieret

Bij aankomst op Station Eindhoven even een frietje halen bij Smullers in de Stationshal. Met mijn puntzak frites lopend naar de buskant/Neckerspoel, merk ik dat ik ineens veel vrienden rondom me heb………gevederde vrienden wel te verstaan. Volslanke duiven wachten tot ik de laatste restjes frites naar hen toe werp. Stadsvogels hebben de luxe positie dat ze niet lang naar voedsel hoeven te zoeken.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Spot maar eens bij een willekeurig friet of viskraam, er valt altijd wat te snaaien. Beroemd zijn de gevederde vrienden geworden door Hitchcock ’s film: The Birds. Beangstigend dichtbij kwamen ze, chaos scheppend, fladderende moordmachines, de macht van het aantal. Gelukkig is het maar een film, maar een reportage in Nederland liet onlangs zien hoe meeuwen de kibbeling uit een bakje bij mensen pikte, agressief en brutaal.

Vanuit mijn flat ben ik vaak getuige van leuke schouwspellen die de vogels opvoeren, zo ook hun hierarchie. De kraaien en kauwen die met velen in de bomen zitten (komt Hitchcock weer om de hoek kijken), zijn heer en meester. De meeuwen,  a-sociale krijsers, te beroerd om met elkaar te delen. De duiven zijn hier solidair met elkaar, ze vormen een cordon rondom hun buit, zodat geen enkele andere fladderaar erdoor kan. Onze gevederde vrienden hebben het goed begrepen: eendracht maakt macht.

Het oudste verhaal komt uit de Bijbel, uit Genesis. Toen de ark van Noach vastzat op de berg Ararat, en Noach na veertig dagen eerst een raaf uitliet die niet terugkeerde, vervolgens een duif, die terugkwam met een vers olijfblad in haar snavel.

Tijdens beide wereldoorlogen werden duiven als postbodes ingezet. In ons moderne tweet en twitter tijdperk (glim)lach je erom, maar welk symbool staat er voor de tweet: juist een vogeltje!!!

Mijn Metro verhaal - Inge Debaere

Mijn helaas veel te vroeg overleden eerste echtgenoot en ik waren Metro fan van het eerste uur. Ik moet eerlijk zeggen dat wij het nieuws ook wel lazen maar de eerste bladzijde die wij open sloegen was de strippagina. Bielzenblues was met stip onze favoriet!

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Inge Debaere

Met de trein reden we iedere dag samen naar ons werk en we lazen samen de strip. Soms een glimlach en soms schaterlachen om de zo herkenbare grappen van de twee forenzen. Het blijft voor mij een herinnering met een glimlach! Bedankt Metro.

Metro in Moskou - Regina Loots

Ik lees de Metro al 10 jaar. De eerste 8 jaar las ik hem in Moskou in de metro op weg naar mijn werk. Ineens zag ik de advertentie dat de krant opzoek is naar nieuwe journalisten. Ik ging naar het sollicitatiegesprek en, een wonder, Ik kreeg die baan. Nu woon ik in Nederland en schrijf columns over mijn Nederlandse leven voor de Moskou versie van de Metro. En, natuurlijk, blijf de Nederlandse Metro lezen en geloof dat het weer een mirakel zal worden.

'Metro; een cocktail van snel, simpel en prikkelend'

Lees hier mijn column in de Russische Metro.

Met vriendelijke groet,

Regina Loots

Snel, Simpel en Prikkelend - Rob Willig

Twintig jaar Metro, ik ben aangenaam verrast. Metro bestaat nog steeds. Bedenk dat Metro nog bestaat waar DAG, De Pers en Sp!ts vielen. Metro bestaat nog steeds op papier in een tijd waarin internet de norm is of wordt. Ik vind het knap omdat Metro zich richt op een jonge doelgroep. De doelgroep „Geen geld? Jammer. Geen sleutels? Spijtig. Geen smartphone? Oh-oh!!" Die doelgroep is, zo zie ik op pagina #Treinleven, graag bereid om de Metro te pakken en daarvan een selfie te maken. Vervolgens een compliment in het snapje te plakken en het geheel weer terug te geven.

Metro is voor mij een cocktail van enerzijds snel en simpel, anderzijds prikkelend. Op dat 'snel en simpel' wordt misschien neergekeken, maar Metro is voor mij het bewijs dat een hele groep mensen daarmee bereikt wordt. De lezerscolumn bestaat niet vanaf nummer 1, maar columnisten kent het blad al sinds de start. Theo van Gogh liet een jaar lang leegte achter in Metro, totdat hij door Ebru Umar werd opgevolgd.

Irene van den Berg, Hadjar Benmiloud, Jan Dijkgraaf, Annemerel de Jong, Luuk Koelman, Victoria Koblenko, Justus van Oel, Hans Peijs, James Worthy: wie kent ze nog als Metro-columnist?

In twintig jaar is er veel gebeurd. Ook Metro heeft erover geschreven. De redactie wil graag weten wat mij is bijgebleven. De datum weet ik niet meer, maar dat was de verbale bokswedstrijd tussen Elfie Tromp en Ebru Umar. Ebru liet toen Elfie alle hoeken van het canvas niet alleen zien maar zelfs voelen.

Metro, krant voor en door jonge mensen. Tot ziens over vijf jaar!?


Politie in Rome vermoedelijk omgekocht met ijsjes

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro'

15 MIN

Drie Italiaanse politieagenten worden onderzocht door de autoriteiten. Ze zouden zich hebben laten omkopen met onder andere ijs en pasta's.

Dat de Italiaanse keuken populair is, moge duidelijk zijn. Zelfs agenten in Rome lijken zich om te laten kopen met gelato's en een bord spaghetti carbonara. In ruil voor eten bij horeca-ondernemers in de Italiaanse stad, zouden ze een oogje toe hebben geknepen wat betreft regels rondom gezondheid en hygiëne.

Als de agenten dat niet hadden gedaan, had het de horeca-ondernemers grote boetes kunnen opleveren. De corruptie van de drie agenten zou over de hele stad hebben plaatsgevonden, weet The Telegraph.


Kind vraagt huis en eten in brief aan kerstman

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro'

36 MIN

Een buurthuis in Liverpool ontving deze week een schrijnende brief. Eén van de kinderen die er komt, vroeg de kerstman in de brief om een huis en eten.

Het betreft de kerstwens van het kind. Hij of zij liet de brief achter in de kerstpostbus van het L6 buurthuis in de Britse stad. De brief werd gevonden toen de medewerkers van het buurthuis bezig waren met de kerstdecoraties ophangen voor het seizoen dat zo feestelijk zou moeten zijn.

'Eten en een huis'


Hongkong is inmiddels een gespleten stad

Hongkong is een gespleten stad door de protesten / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

1 UUR

Al sinds juni is het onrustig in Hongkong. Na een omstreden uitleveringswet, die inmiddels al ingetrokken is door de overheid, ging de bevolking massaal de straat op. Tegenstanders vreesden dat China op die manier uitlevering zou kunnen eisen van politieke tegenstanders.

Volgens China-deskundige Fred Sengers ligt er een diepere oorzaak achter de protesten. „Veel burgers hebben de angst dat Hongkong langzaam wordt veranderd in een gewone Chinese stad, waar burgerrechter alleen op papier bestaan. Ouderen vinden dat ze het nu goed hebben en vinden dat de demonstrerende jongeren alle verworvenheden op het spel zetten. De jongere generaties vinden dat de speciale status die zij binnen China hebben, wordt uitgehold.”

Vertrouwen verloren


Tikkende tijdbom door stamceltekort

Tikkende tijdbom door stamceltekort

Marlon Etnel in zijn tijd bij de Amsterdam Admirals

Foto van 'Tim van der Steen'

1 UUR

Stamceltransplantaties redden levens, maar er is een schrijnend tekort. Dat de etnische afkomst van de donateur een grote rol speelt maakt het probleem alleen maar groter.

„Tijd is van groot belang”, zegt Marlon Etnel (45). De oud-American-footballspeler (Amsterdam Admirals) woont in het Zuid-Hollandse Reeuwijk met zijn vrouw, zoon (6) en twee dochters (4 en 2). Nu heeft hij nog energie. Marlon werkt als business consultant en blijft gewoon actief. „Maar ik ben wel een tikkende tijdbom.”

Tikkende tijdbom door stamceltekort

Stamceltransplantatie is het laatste redmiddel voor Marlon Etnel.


Verdachte man in Nijmegen aangehouden

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagavond een man gearresteerd, die vanuit een pand van een woonzorginstelling in het centrum van Nijmegen dreigde op mensen te gaan schieten.

Of de man ook mensen in het pand in gijzeling hield, is nog niet bekend. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Centrum afgesloten


Likeability of2

'Designbaby's over twee jaar mogelijk'

Genetisch gemodificeerde mensen lijkt niet ver weg / Pexels

Foto van 'Metro'

2 UUR

De zogenoemde 'designer baby's', kinderen die genetisch worden gemodificeerd, lijken nu echt realiteit te kunnen gaan worden. Nieuw onderzoek wijst uit dat het binnen twee jaar wel eens werkelijkheid kan zijn.

Kevin Smith van de Abertay Universiteit in Dundee in Schotland, heeft een analyse over de designer baby gepubliceerd. De risico's van genen bewerken zijn volgens hem zo laag dat de techniek op menselijke embryo's toegepast zou kunnen worden. Volgens Smith moet het binnen twee jaar mogelijk zijn om de eerste genetisch gemanipuleerde mensen te maken.

Slechte evolutie


dislike
user_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Duizenden kids op wachtlijst Sintcadeau

Duizenden kids op wachtlijst Sintcadeau

Jonge Naud werd vorig jaar blij gemaakt met een speelgoedauto. / Nationaal Fonds Kinderhulp

Foto van 'Erik Jonk'

3 UUR

Ruim 15.000 kinderen staan op een wachtlijst voor een Sinterklaascadeau van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Zoals het er nu voor staat, krijgen zij op pakjesavond niets.

Eén op de twaalf Nederlandse kinderen groeit op in armoede. Kinderhulp organiseert voor hen sinds 2000, met dank aan de Vriendenloterij en sponsoren, de Actie Pepernoot. Ouders kunnen voor hun kind dan een cadeau aanvragen. „Geen kind mag overgeslagen worden door de Sint”, zegt Jan Wezendonk, directeur van het Nationaal Fonds.

Veel meer aanvragen


Zweden laat verkrachtingszaak Assange vallen

In april werd er in Londen gedemonstreerd voor de vrijlating van Assange / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 15:49

De Zweedse openbaar aanklager heeft het vooronderzoek naar mogelijke verkrachting door klokkenluider Julian Assange gestaakt.

De oprichter van WikiLeaks werd door twee vrouwen in Zweden beschuldigd van seksueel wangedrag, aanranding en verkrachting op twee momenten in 2010. Volgens de Zweedse aanklager is er niet genoeg bewijs. Ook aanvullend verhoor van Assange zal daar weinig verandering in brengen.

Gestolen geheimen


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avataruser_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avatar

+1


Feestje in Amsterdam: dansen op boommuziek

Feestje in Amsterdam: dansen op boommuziek

De bomen van het Oosterpark zien er zondag heel anders uit / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 14:39

Ben je helemaal klaar met uitgaan in het zoveelste café of dansen in wéér een club? Goed nieuws. Je kunt namelijk ook gewoon gaan dansen op het ritme van bomen.

Kunstenaar Bert Barten geeft bomen een stem door hun sapstromen, fotosynthese en ademhaling om te zetten naar dansmuziek. De bomen van het Amsterdamse Oosterpark gaan letterlijk van zich laten horen op dit dance-event.

„Bomen produceren geluiden die wij niet horen maar die er wel zijn", legt Barten uit. „Door die toegankelijk te maken voor ons gehoor, kan iedereen ervaren dat we in verbinding staan met de natuur. Het is ontroerend als je hoort dat een boom van binnen echt leeft."


De rechtbank bezoekt boerderij Ruinerwold.

Verdachten Ruinerwold in januari voor rechter

De rechtbank bezoekt boerderij Ruinerwold. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 14:29

De twee verdachten in de zaak-Ruinerwold verschijnen op 21 januari voor het eerst voor de rechter in Assen. Het gaat dan nog niet om een inhoudelijke behandeling van de zaak.

De 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen.

Teruggetrokken leven


Nederlands elftal maakt statement tegen racisme
Likeability of5

Nederlands elftal maakt statement tegen racisme

Nederlands elftal maakt statement tegen racisme / Screenshot Ons Oranje

Foto van 'Anne Kersten'

VANDAAG, 14:23

Het Nederlands Elftal heeft dinsdag een statement gemaakt tegen racisme. De spelers plaatsen een foto op social media, met daarbij de tekst Enough is Enough, stop Racism. 

Naast de tekst plaatsen de spelers ook een foto, waarbij alle voetballers met uitgestoken armen in één grote cirkel staan op het trainingsveld. Ze geven een gezamenlijk signaal tegen racisme af, nadat zondagavond bij de wedstrijd Excelsior tegen FC Den Bosch racistische opmerkingen waren gemaakt naar een speler van de Rotterdamse club.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Marie Kondo.

Opruimgoeroe Marie Kondo lanceert webshop voor woonspullen

Marie Kondo. / EPA

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 13:29

Niemand minder dan Marie Kondo begint een eigen webshop voor woonspulletjes. Niet lang nadat de opruimgoeroe mensen aanspoorde overbodige spullen weg te doen, slaat ze een heel ander pad in.

Met haar online woonspullenwinkel spoort ze nu mensen aan om nieuwe dingen te kopen. Maandag lanceerde ze haar webshop waar je terecht kunt voor 125 soorten woonartikelen. Denk aan een vaas (55 dollar), een kaars (86 dollar) en leren slippers (206 dollar).

Plezier


Verbouwing van je woning financieren: 3 tips

Verbouwing van je woning financieren: 3 tips

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 12:24

Iedereen krijgt in zijn of haar leven met veranderingen te maken. Met je woning bijvoorbeeld. Heb je nieuwe wensen? Dan komt de knip eraan te pas. 

Heb je bijvoorbeeld een extra kinderkamer nodig of wil je een aparte werkkamer hebben omdat je veel thuis gaat werken? Of zou jij graag je woning willen verduurzamen om lagere energielasten te krijgen? Of is het nodig gelijkvloers te gaan wonen? Bij veranderende woonwensen zijn mensen snel geneigd op zoek te gaan naar een andere woning die meer aan de nieuwe wensen voldoet. In de huidige krappe woningmarkt kan het alleen wel een probleem zijn een betaalbare woning te vinden die voldoet aan je nieuwe wensen en eisen. Vaak is met een verbouwing ook je huidige woning aan te passen. Hieronder lees je drie tips voor de financiering van de verbouwing van een woning.

Een begroting voor de verbouwing opstellen


Een bord van de VVD langs de A12 bij Zoetermeer.
Likeability of5

Protest boze automobilisten lijkt van de baan

Een bord van de VVD langs de A12 bij Zoetermeer. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:19

De demonstratie op het Haagse Malieveld van automobilisten die het niet eens zijn met de snelheidsverlaging van 130 kilometer per uur naar 100 lijkt niet door te gaan.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Den Haag is de protestactie van de lijst gehaald.

Niet genoeg deelnemers


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Weer bus vol Moldaviërs bij Ter Apel

Het asielzoekerscentrum in Ter Apel. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:44

Voor de tweede keer in een week tijd is een bus vol Moldaviërs aangekomen bij het asielzoekerscentrum in het Groningse Ter Apel. Het gaat om ongeveer 65 mensen, die in een touringcar zaten.

Zij hebben asiel aangevraagd. De 57-jarige chauffeur van de bus en de 50-jarige bijrijder zijn opgepakt voor mensensmokkel.

Veel kinderen


Vrouwen verdienen jaarlijks gemiddeld 5.000 euro minder dan mannen.

Vrouwen verdienen jaarlijks gemiddeld 5.000 euro minder dan mannen

Vrouwen verdienen jaarlijks gemiddeld 5.000 euro minder dan mannen. / Unsplash

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:04

Werkende Nederlandse vrouwen verdienen gemiddeld 33.750 euro per jaar. Dat is ruim 5.000 euro minder dan hun mannelijke collega’s. 

Hoe hoger de opleiding, hoe groter het onderlinge verschil. Zo blijkt binnen de juridische sector en financiële instellingen de loonkloof het grootst. Het salarisverschil ten opzichte van mannen kan voor Nederlandse vrouwen met een wo-diploma zelfs oplopen tot 12.000 euro. Bij een hbo-diploma is dat ruim 8.000 euro. Dit volgt uit het tweejaarlijkse Nationaal Salarisonderzoek van Intermediair en Nyenrode Business University.

Personeelstekorten


Fairtrade Nederland-directeur Peter d’Angremond, cacaoboerin Assata Doumbia en presentatrice Tess Milne beuken het eerste gat in de chocolademuur op Utrecht Centraal. Foto: Marnix Foeke

Eet de Max Havelaar pop-up store op Utrecht Centraal op

Fairtrade Nederland-directeur Peter d’Angremond, cacaoboerin Assata Doumbia en presentatrice Tess Milne beuken het eerste gat in de chocolademuur op Utrecht Centraal. Foto: Marnix Foeke

Foto van 'Tim van der Steen'

VANDAAG, 11:00

Aan de vooravond van de grootste chocolade-maand van het jaar wordt een vuist gemaakt tegen oneerlijke cacao. Max Havelaar opende op dinsdagochtend een chocolade pop-up winkel op Utrecht Centraal en jij mag deze opeten voor het goede doel.

Van dinsdag 19 tot en met 22 november staat op Utrecht Centraal een eetbare chocolademuur. Er wordt aandacht gevraagd voor uitbuiting, extreme armoede en kinderarbeid die met de cacaohandel gepaard gaan. Nog steeds krijgen cacaoboeren in onder meer Ghana en Ivoorkust veel te weinig betaald voor hun bonen en dat moet stoppen vindt Max Havelaar.

Oneerlijk handelssysteem


De Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is in gesprek met kinderen om van hen zelf te horen wat ze vinden wat er in Nederland beter kan.

'Afstemming jeugdzorg moet beter'

De Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is in gesprek met kinderen om van hen zelf te horen wat ze vinden wat er in Nederland beter kan. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:09

De afstemming tussen organisaties die betrokken zijn bij de jeugdzorg moet beter. Het belang van het kind moet hierbij voorop staan. Dat zegt de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer dinsdag ter gelegenheid van het Kinderrechtenverdrag.

Volgens Kalverboer is er te weinig afstemming tussen de betrokken organisaties en is het vaak onduidelijk wie verantwoordelijk is. Ook heeft de sector volgens haar te maken met financiële druk en zijn jeugdzorgmedewerkers meer tijd kwijt aan verantwoorden dan aan de hulp voor kinderen.

Stappenplan