Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 25 jun 2019

Mazelenuitbraak Urk: negen kinderen, een volwassene

Op Urk zijn de mazelen uitgebroken. Negen kinderen en één volwassene uit het Flevolandse stadje hebben zich bij de GGD gemeld met de ziekte, dat meldt Omroep Flevoland. Het is de eerste keer sinds 2013 dat de ziekte er is uitgebroken.

De GGD bekijkt momenteel wat de vervolgstappen kunnen zijn. Zo probeert het een inschatting te maken of het nodig is om mensen die in contact zijn geweest met de patiënten in te enten of antistoffen toe te dienen.

Zwakkere groepen

In eerste instantie wordt er vooral gekeken naar de zwakkere groepen, zoals baby’s, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die wel ingeënt zijn lopen normaliter geen gevaar.

Urk is een van de plaatsen in Nederland waar het minst gevaccineerd wordt. Volgens cijfers lag de vaccinatiegraad in 2017 op slechts 54 procent en is die sindsdien verder gedaald, wat de kans op een dergelijke uitbraak aanzienlijk vergroot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Mazelenuitbraak Urk: negen kinderen, een volwassene
Sluiten