Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jun 2019 / 07:35 uur

Manneken Pis plast melk op Wereldmelkdag

Wil je uitgerekend zaterdag bij onze zuiderburen langs en een bezoekje brengen aan de befaamde Manneken Pis, dan staat je nog een kleine verrassing te wachten. Het standbeeld is namelijk gekleed als veehouder uit Niger en plast de hele dag melk.

Witte straal

Melk? Ja echt. Zaterdag is namelijk Wereldmelkdag en daar staan de Belgen bij stil. Dierenartsen Zonder Grenzen en een Belgische boerencoöperatie willen met de actie aandacht vragen voor de magere prijs die West-Afrikaanse boeren vangen vanwege de ‘dumping’ van Europese melkoverschotten.

Melkpoeder uit de EU, aangelengd met palmolie, zou drie keer goedkoper zijn dan lokale melk. Daardoor kunnen de veehouders het hoofd nauwelijks boven water houden.

Zaterdagochtend wordt het standbeeld aangekleed en gieten melkboeren zo’n 100 liter melk in zijn fontein, waardoor er een witte straal uit Manneken Pis zal komen. De melk die in de fontein gaat, is over de houdbaarheidsdatum. Voorbijgangers kunnen gratis verse melk proeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Manneken Pis plast melk op Wereldmelkdag
Sluiten