Metro
Metro Nieuws 27 jun 2019 / 14:44 uur

Man naakt op de scooter: ‘het is te warm!’

Dat het warm is de afgelopen dagen, hadden we allemaal wel gemerkt. Het liefst ga je even in de vriezer liggen, of zit je de hele dag voor de airco, maar een man in Duitsland had een hele andere oplossing om af te koelen: naakt scooteren!

Hij pakte zijn tweewielige scheurmonster en ging er zonder kleren op zitten. Z’n schoenen – sandalen – hield ‘ie wel aan, want je moet zo af en toe je voeten op de grond zetten natuurlijk en de stenen zijn heet. Agenten in het Duitse Brandenburg wisten niet wat ze zagen en deelden beelden van de man op Facebook.

Der „nackte Mann“ 📺 mal anders! So entdeckten unsere Kollegen einen hitzeempfindlichen Herren im Märkisch Oderland. Er…

Gepostet von Polizei Brandenburg am Dienstag, 25. Juni 2019

Zij schrijven erbij dat de man als reden voor het naaktrijden opgaf: „Het is warm he?!" Daar kan de politie het niet mee oneens zijn, maar ze hebben hem toch gevraagd een broek aan te trekken. Daarna mocht hij zijn weg vervolgen.

In principe is naakt rijden in Duitsland niet verboden maar als andere mensen zich hierdoor gestoord voelen, kan het wel worden bestraft. In Nederland is het (buiten de daarvoor aangewezen gebieden) niet toegestaan om naakt te lopen. Ook hier geldt dat als anderen er aanstoot aan kunnen vinden, je hiervoor bestraft kan worden.

Reageer op artikel:
Man naakt op de scooter: ‘het is te warm!’
Sluiten