Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 9 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Londen krijgt infinity pool met 360 graden-uitzicht

Altijd al je Instagram een boost willen geven door de welbekende infinity pool-foto? Binnenkort overtref je iedereen. Vanaf 2020 start de bouw van een infintity pool op een wolkenkrabber van maar liefst 55 verdiepingen in Londen. Extra bijzonder: je dobbert met een 360 graden-uitzicht.

Baantjes trekken is nog nooit zo leuk geweest. Althans, als je weet hoe je het zwembad betreedt en weer verlaat.

Londen krijgt infinity pool met 360 graden-uitzicht
Foto / Compass Pools

Spiraalvormige trap

Aan geen enkele zijde is een trap te bekennen. En dat is juist waar het om draait: de ontwerpers willen niet dat trappen het uitzicht ‘bederven’. Dit was voor de ontwerpers de grootste uitdaging, maar het is ze gelukt.

Je komt het zwembad in door een spiraalvormige trap die vanuit de boden omhoog komt. De trap wordt bestuurd door programmeerbare bediening, zodat alle sloten en kleppen op het juiste moment werken.

Lekker kijken

Naast een infinity pool, bevinden zich op de bovenste verdiepingen een vijfsterrenhotel, een spa, appartementen en luxe winkels. Het zwembad heeft een transparante bodem, zodat zwemmers de gasten onder hen kunnen zien, en andersom.

Daarnaast houdt een anemometer de wind en windsnelheid in de gaten, zodat het water van het bad niet over de randen klotst. Wel zo fijn voor de mensen beneden op straat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Londen krijgt infinity pool met 360 graden-uitzicht
Sluiten