Metro
Metro Nieuws 6 jun 2019 / 11:19 uur

Levenslang voor moordlustige verpleegkundige

In Duitsland is een verpleegkundige veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan de moord op 85 patiënten. De verpleegkundige staat sindsdien te boek als de grootste seriemoordenaar in de Duitse naoorlogse geschiedenis.

Inspuiten middel

Het Openbaar Ministerie vroeg in eerste instantie om de veroordeling van de 42-jarige Niels Högel, voor 97 moorden. Högel bekende de moord op zeker honderd patiënten, maar de rechtbank achtte niet alle gevallen bewezen.

Van 1999 tot 2005 werkte de verpleegkundige in twee klinieken in de deelstaat Nedersaksen. Daar spoot hij bij patiënten op de ic een middel in dat ernstige hartritmestoornissen en een plotselinge bloeddrukdaling kan veroorzaken.

Volgens de Duitse nieuwssite ndr. de, was het doel van Högel te worden gezien als de reddende engel als zijn reanimatie succesvol was. Dat was alleen niet altijd het geval.

Geen kans op vervroegde vrijlating

Högel werd eerder al veroordeeld tot levenslang nadat hij schuldig werd bevonden aan twee moorden en twee pogingen tot doodslag. De zaak werd in 2014 heropend op aandringen van een van de nabestaanden die vraagtekens zette bij de dood van haar moeder.

Gevolg van zijn tweede veroordeling is dat hij zijn recht op vervroegde vrijlating, na vijftien jaar, heeft verspeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levenslang voor moordlustige verpleegkundige
Sluiten