Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jun 2019 / 20:52 uur

Levenslang voor aanslagpleger Charlottesville

Een neonazi die inreed op een menigte in de Amerikaanse stad Charlottesville, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Door de aanslag kwam een vrouw om het leven en vielen veel gewonden. De beelden van de auto die door de mensenmassa ploegde, hebben geleid tot geschokte reacties.

Extreemrechts

In Charlottesville stonden extreemrechtse activisten en hun tegenstanders in 2017 tegenover elkaar. De inmiddels 22-jarige James Fields reed vervolgens in op de tegendemonstranten. Hij bood in de rechtbank excuses aan voor het door hem veroorzaakte leed, maar daar nam de rechter geen genoegen mee.

‘Antiwitte progressieveling’

Aanklagers hadden betoogd dat Fields al langer gewelddadige denkbeelden had en weinig berouw heeft getoond. Hij noemde de moeder van het overleden slachtoffer in een telefoongesprek vanuit de gevangenis onder meer ‘een communist’, ‘een antiwitte progressieveling’ en ‘de vijand’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Levenslang voor aanslagpleger Charlottesville
Sluiten