Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jun 2019 / 08:12 uur

Kwartfinale WK vrouwen voert kijkcijfers aan

Het best bekeken televisieprogramma was vrijdag de kwartfinale van het WK vrouwenvoetbal tussen de VS en Frankrijk. Ruim 1,6 miljoen Nederlandse zagen hoe de Amerikaanse voetbalsters het Franse team op het WK in Frankrijk uitschakelden met 2-1.

Voor het eerst

De wedstrijd van gastland Frankrijk tegen titelverdediger Verenigde Staten trok met 1.659.000 kijkers net iets meer publiek dan het NOS Journaal eerder op de avond. Dat staat met 1.611.000 kijkers op de tweede plaats van de Dag Top 25 van de Stichting KijkOnderzoek.

Ook de nabeschouwing Studio France trok met 766.000 nog veel kijkers, goed voor een derde plaats. De vierde positie is voor de laatste M, de talkshow van Margriet van der Linden, van dit seizoen. Het is voor het eerst tijdens dit WK vrouwenvoetbal dat een wedstrijd tussen twee buitenlandse teams de ranglijst leidt van best bekeken televisieprogramma’s.

Nederland in de kwartfinale

Wedstrijden van Oranje kunnen uiteraard op nóg meer kijkers rekenen. De best bekeken wedstrijd tot nu toe was die van dinsdagavond, toen ruim 3,5 miljoen kijkers afstemden op de wedstrijd van Nederland tegen Japan in de achtste finales.

Nederland treedt zaterdag in de kwartfinales aan tegen Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kwartfinale WK vrouwen voert kijkcijfers aan
Sluiten