Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 14 jun 2019 / 16:09 uur

Klanten gewaarschuwd na inbraak bij Neckermann

Reisorganisatie Neckermann heeft tienduizenden klanten gewaarschuwd na een inbraak bij het hoofdkantoor in Hoofddorp. In de nacht van 31 mei op 1 juni drongen onbekenden het gebouw binnen.

Gegevens van 50.000 klanten

De dieven gingen er vandoor met computers, telefoons, laptops, tablets en beamers, aldus Neckermann. Op de computers stond een bestand met namen, adressen, woonplaatsen en reisdata van ongeveer 50.000 klanten.

Volgens Neckermann is er geen informatie dat de inbrekers wisten van de reizigersinformatie, dat het ze daar om te doen was en dat de daders of anderen het bestand hebben gevonden. Toch worden alle mensen die mogelijk gedupeerd zijn de komende dagen op de hoogte gebracht, zodat ze tijdens hun vakantie een extra oog op hun huis kunnen hebben.

Nieuwe wachtwoorden

Neckermann heeft ook de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Uit voorzorg hebben alle medewerkers van de reisorganisatie nieuwe wachtwoorden voor hun werkaccounts moeten aanmaken. Daarnaast hebben ze het advies gekregen om privéwachtwoorden te veranderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klanten gewaarschuwd na inbraak bij Neckermann
Sluiten