Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Kapitein vluchtelingenboot Sea-Watch 3 vervolgd

Justitie in het zuiden van Italië is begonnen met de strafvervolging van de Duitse kapitein van de boot Sea-Watch 3, de Duitse Carola Rackete. Ze wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan mensensmokkel en het negeren van een bevel van de bemanning van een marinevaartuig. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Agrigento (Sicilië) bekendgemaakt volgens Italiaanse media.

De Sea-Watch-3 mocht niet in Italiaanse wateren komen, maar Rackete negeerde een waarschuwing van de kustwacht en voer toch naar Lampedusa.

Guardia di Finanza

Het gaat vooralsnog om een formaliteit en van arrestatie of inbeslagname van het schip is nog geen sprake. Rackete staat nu als verdachte te boek, omdat de Guardia di Finanza over haar rapport uitbracht. De Guardia di Finanza is een politieorganisatie die valt onder het ministerie van Financiën en die zich richt op de bestrijden van drugscriminaliteit, smokkel en financiële delicten.

De Duitse organisatie Sea-Watch zegt te water geraakte vluchtelingen voor de kust van Afrika te redden. De Italiaanse regering stelt dat de organisatie mensensmokkel bevordert door daar migranten op te pikken en naar Italië te varen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.