Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jun 2019 / 14:19 uur

Kamer twijfelt over afschaffing luchtalarm

Het luchtalarm afschaffen en vervangen door het digitale waarschuwingssysteem NL-Alert een goed idee? Dat zou in 2021 al gaan gebeuren, maar de Tweede Kamer aarzelt.

Oude schoenen

„Geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt”, vindt CDA-Kamerlid Chris van Dam. En ook de VVD heeft zijn twijfels. Dat bleek tijdens een overleg met de minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus.

Volgens het eerste plan zouden de luchtsirenes die gebruikt worden bij rampen volgend jaar al verdwijnen, maar eerder werd al besloten om dat uit te stellen tot 2021 omdat het digitale alarmsysteem NL-Alert, die de sirenes moet vervangen bij de grensstrook nog niet goed functioneerde.

Geen bezwaar

Volgens Grapperhaus kunnen de sirenes in 2021 alsnog zonder bezwaar vervangen worden omdat steeds meer mensen een NL-Alert ontvangen, maar hij slaagde er niet in om CDA-Kamerlid Chris van Dam en Antoinette Laan van de VVD te overtuigen.

Grapperhaus belooft een brief aan de Tweede Kamer te sturen om alles nog een keer op een rijtje te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamer twijfelt over afschaffing luchtalarm
Sluiten