Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jun 2019 / 10:19 uur

Jongen (17) steekt school in brand en wordt opgepakt

De politie heeft een jongen (17) aangehouden voor brandstichting in een school aan de Dapperstraat in Amsterdam.

Vorige week dinsdag deed iemand een poging tot het stichten van brand in de middelbare school. De verdachte rende vervolgens het gebouw uit. Volgens scholieren, die hem weg zagen gaan, stond hij half in brand. Kort daarna is de brand geblust en het schoolgebouw ontruimd.

Onrust en angst

Na onderzoek kon de 17-jarige verdachte woensdag worden opgepakt.De politie neemt de zaak erg serieus. „Het genomen risico door de verdachte is erg groot", aldus een rechercheur. „Er is weliswaar niemand gewond geraakt, maar dat neemt niet weg dat het incident voor onrust en gevoelens van angst in de school en buurt heeft gezorgd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (17) steekt school in brand en wordt opgepakt
Sluiten