Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 jun 2019 / 18:44 uur

Jonge kinderen zetten spoorwissel om in Zeeland

De politie heeft drie kinderen (van 12 en 13 jaar) van het treinspoor geplukt die een wissel in de spoorweg hadden omgezet. Door hun actie had een trein kunnen ontsporen.

De politie van Zeeuws-Vlaanderen meldt dat vrijdag een melding binnenkwam dat op het spoor tussen Sas van Gent (Zeeland) en de Belgische grens door onbevoegde personen een wissel was omgezet. De machinist van een passerende trein had naast het spoor drie fietsen zien staan.

Direct bekend

De politie zag ter plekke inderdaad drie mensen over het spoor lopen. Omdat ze met hun auto niet verder konden zijn agenten op de fietsen gesprongen. Eenmaal bij de kinderen bekenden zij direct. „Gelukkig reed de reeds gepasseerde trein de andere kant op", stelt de politie.

De drie kunnen een Halt-straf tegemoet zien. Dat is een maatregel die ervoor zorgt dat jongeren tussen twaalf en achttien jaar na het plegen van een licht vergrijp niet direct met justitie in aanraking komen, maar wel worden geconfronteerd met de gevolgen van hun daden. Als er schade is ontstaan aan het wissel zal ProRail deze schade verhalen, aldus de politie.

Reageer op artikel:
Jonge kinderen zetten spoorwissel om in Zeeland
Sluiten