In het nieuws

Jetzt geht los! 'Drama. Gekkenhuis. Vreemdgaan.'

De verleidsters

Foto van 'Iris Hermans'

26 JUN 2019

Vanaf donderdag kun je zien of de verleiders (m/v) hun missie hebben behaald: de VIPS uit elkaar drijven. Van opblaasflamingo, -lip tot spierballen en goede slechte teksten, van álles werd in de strijd gegooid.

Roze koek

Zijn ze nog bij elkaar? Actrice Yasmin Karssing en YouTuber en zanger Thomas Cox, ex-verleiders en tattoo-artiesten Fabrizio Tzinaridis en Pommeline Tilere, Damian Diepeveen en Shirley Christina Cramer (Oh Oh daar gaan we weer) en Channah Koerten en Quentin Steenwinkel van Ex on the Beach.

Dat-ie haar roze koek wilde likken. Of dat hij jaloers was op haar hart. ,,Want dat pompt wel in je, en ik niet.” Ja, de vrouwelijke helften van de koppels die mee hebben gedaan aan Temptation Island VIPS,vanaf morgen te zien bij Videoland, hebben in hun leven al de nodige (slechte) openingszinnen naar het (mooie) hoofd geslingerd gekregen. Niet direct van deze verleiders, al konden die er ook wat van in hun introductiefilmpjes -,,als ik een dier zou zijn, was ik een mug en prikte ik je”-, maar verder waren ze ‘vooral erg aardig’. We zitten in de bioscoopzaal van FC Hyena, een hippe hang-out in Amsterdam Noord. Het is allesverzengend heet. Zo heet dat je zwarte jurkje ineens niet zo zweetplekvrij blijkt en je laptop van je blote benen glijdt.

Vrolijke verleidster Cheyenne

Yasmin Karssing, Shirley Cramer en Channah Koerten zien er ondanks de hitte uit om door een ringetje te halen en blikken terug op hun avontuur, al mogen ze natuurlijk niet teveel verklappen. Staat in hun contract, maar vooruit: ,,We zijn allemaal los gegaan’, glimlacht Yasmin en Shirley vult haar aan, ,,Waar bij de vorige Temptation iedereen best afstandelijk en terughoudend was, zijn wij er voor gegaan. Daardoor is het leuker om naar te kijken.”

Over een half uur is hier de preview van de eerste aflevering. Natuurlijk weten ze zelf de afloop, maar ook zij zijn nieuwsgierig. Ze drinken uit waterflesjes waarop een foto prijkt van hen met hun boy, ontspannen houden ze elkaar vast, gelukkig kijken ze de camera in. Of dat nog steeds zo is? Hun lippen gaan weer stijf op elkaar. Er is wel van alles geleerd. ,,Ik moet echt eerst even nadenken voordat ik wat zeg”, verzucht Shirley, waarbij in het midden blijft of ze nog ‘het vrouwtje’ van Hagenees Damian is. En moeder-in-spe Channah dat ze meer naar haar gevoel moet luisteren. ,,Dat stemmetje heeft altijd gelijk...”

Relaxed zitten ze naast elkaar in de pluche stoelen. Ze zijn bevriend geraakt, spreken elkaar veel, Pommeline ook, ,,maar die is nu in hun tattooshop”. Ze delen van alles en nog wat in hun groepsapp. Hoe die heet? Ze moeten nu hard lachen, waarna ze het bijna synchroon roepen: ,,Temptation Kech.”

De mannen

Groepsapp? Nee hoor, die hebben ze niet. De mannelijke helft van de deelnemende koppels is eerlijk. De allerbeste vrienden zijn het niet geworden, maar ze kunnen prima met elkaar een biertje drinken. Of cocktails wegzetten aan de bar. Thomas Cox, Quentin Steenwinkel, Damian Diepeveen en Fabrizio Tzinaridis zijn jong, knap en (semi-)bekend. Aandacht van vrouwelijk schoon is dan ook altijd wel en daar gaan ze lekker op. Logisch, haalt YouTuber Thomas zijn schouders op. ,,Iedereen houdt toch ook van een beetje aandacht?” Zelf wordt hij het liefst verleid ‘met de ogen’. ,,Ik ben ooit met een meisje mee naar haar hotel gegaan na alleen heel intens oogcontact en daarna ‘ga je mee?’ Dat was echt sexy.” Er te dik bovenop, hoeft niet zo nodig van Damian aka dj Djam. ,,Ik geniet er niet van als een vrouwtje loopt te trillen met haar billen.” Veel te plat, ,,ik jaag zelf eigenlijk ook veel liever.”

Vlaamse Fabrizio kijkt vooral veel op zijn telefoon en lijkt er niet helemaal bij. Op een ‘heb je soms liefdesverdriet, Fabriz?’ reageert hij niet, hij weet het spannend te houden. Hun types zaten zeker tussen de verleidsters, vervolgen de andere drie. ,,Ze zijn allemaal goed gelukt”, vat Quentin het kort, bondig en grijnzend samen. Van alles is geprobeerd om de jongens hun vriendin te doen vergeten, maar het gaat allemaal om de grenzen, weten ze inmiddels, zonder een boekje open te doen. Of de grenzen zijn opgezocht? Jazeker. Zijn ze eroverheen gegaan? Er wordt gelachen, maar niets gezegd.

De meest gestelde vraag is altijd waarom ze toch meedoen. Het standaard antwoord is om de relatie te testen, en dat is ook zeker zo. Maar de jongens zijn weer eerlijk. ,,Elk interview of elke uitzending levert je ook weer een paar duizend volgers op, Temptation Island kan gewoon heel erg helpen bij je carrière.”

Smooth en sexy

Model Daan uit Steenwijk toont zijn TI-tattoo, bij Pommeline gezet.

Als de deelnemers het pand hebben verlaten, doen de verleiders hun intrede. Wolken parfum, strakke lijfjes, een allerhande aan tattoos, soepele grijnzen, opgespoten lichaamsdelen. De sexy girls en smooth boys poseren voor de camera’s, doen hun zegje, waarbij veel wordt gezegd zonder per se veelzeggend te zijn. ‘Ik ben de oudste en de stoutste’, glimlacht Danielle Koppers lief en ondeugend tegelijkertijd. ‘Een groot avontuur’, vindt de Tarzan-eske Fabricio Herman. Model Daan Akkerman heeft bij Pommeline een tattoo laten zetten van een palmboom. Hij zou zo nog een keer meedoen. ,,Je leert zoveel nieuwe mensen kennen.” En ja, de verleiders en verleidsters onderling konden het ook goed samen vinden, zegt de knappe Steenwijker met een knipoog. ,,In het vliegtuig naar huis was de spanning voelbaar, en nu nog...”

Zeeuwse Cheyenne O’Keefe -,,de eerste Zeeuw in TI!”- kan altijd beter met mannen dan vrouwen en het was dan ook best intens, met alle verleidsters op een kamer in de Thaise villa. ,,Iedereen houdt rekening met de camera en wil het beste plekje hebben.” In tegenstelling tot veel van haar medeverleidsters wil zij niet beroemd worden. Verfrissend wel, op deze bloedhete dag. ,,Ik heb net een studie aangevraagd, ik wil graag probleemjongeren helpen.”

Deelnemers/Verleiders

Deelnemers: Actrice Yasmin Karssing en YouTuber en zanger Thomas Cox, Channah Koerten en Quentin Steenwinkel van Ex on the Beach, Damian Diepeveen en Shirley Christina Cramer (Oh Oh daar gaan we weer) en ex-verleiders en tattoo-artiesten Fabrizio Tzinaridis en Pommeline Tilere. Tijdens de opnames ontdekte Channah dat ze zwanger was en het koppel keerde gezamenlijk terug naar Nederland. Voor hen in de plaats kwam een nieuw koppel dat niet op de persdag aanwezig was.

Verleiders: gescout, maar ze konden zich ook zelf opgeven, waarna meerdere castingdagen (in zwemgoed) volgden. Af en toe een ‘wie is dat toch ook alweer?-moment’: zo blijkt iemand een Playmate te zijn geweest –‘Ik stond al in de Playboy, nu play ik met jouw boy’-, een Ex on the Beach-bekende, een deelneemster van De Bachelor en ‘de mooiste man 2018’. Het belooft heet te worden, of om met de woorden van de verleiders te spreken. Drama. Gekkenhuis. Vreemdgaan. Vanaf donderdag te zien bij Videoland.

BEKIJK OOK


Trump ontvangt vriend Rutte: Relatie beter dan ooit

Rutte en Trump/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

De relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland was nog nooit zo goed. Dat stelde de Amerikaanse president Donald Trump bij de ontvangst van premier Mark Rutte in het Witte Huis in Washington.

Tweede bezoek

Het is het tweede bezoek van Rutte bij Trump. Een jaar geleden was hij er voor het eerst. Rutte en de Amerikaanse president benadrukten dat in de Verenigde Staten honderdduizenden banen direct of indirect met Nederland te maken hebben. Zeer binnenkort ruim een miljoen, aldus Trump.


Likeability of6

WIN! Rijksmuseum Escape Game voor 5 personen

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Ben jij, inventief, scherp en een echte puzzelaar? Heb jij een gevoel voor avontuur en durf jij het gebaande pad te verlaten? Vul dan hieronder jouw gegevens in en maak kans op 5 tickets voor de compleet vernieuwde Escape Game in het Rijksmuseum. Alleen deze zomer te spelen!

BEKIJK OOK


likelol
user_12b063dd63d6145e8c431f3285b52117f4dddfc8_avataruser_f2973dee4a2ad03b3e38062c064af89acea89d24_avataruser_3c4d955686a4d6a148ca7218aeee91343d4791e6_avatar

+3


VVD, CDA en PVV: Strengere handhaving boerkaverbod

Boerkadragers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het boerkaverbod wordt per 1 augustus van kracht in Nederland, maar de handhaving laat te wensen over. Dat vinden CDA, VVD en de PVV.

Behoedzaam

In een brief van minister Kajsa Ollongren die naar de gemeenten is uitgegaan staat onder andere dat ambtenaren behoedzaam te werk moeten gaan, zo weet RTL Nieuws. „Het uitgangspunt is altijd om in dit soort situaties te proberen te voorkomen dat de situatie escaleert."


Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte gaat nooit zonder oordoppen op pad

Lotte van der Wijk.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Lotte van der Wijk (23) uit Groningen, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt zij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Lotte, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen.


Doodstraf voor Marokkanen na moord op toeristen

De drie veroordeelden/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Drie mannen zijn in Marokko ter dood veroordeeld voor de moord eind vorig jaar op twee Scandinavische toeristen, zo meldden Marokkaanse media.

De Deense 24-jarige studente Louisa Vesterager Jespersen en haar 28-jarige Noorse vriendin Maren Ueland waren op een tocht naar de hoogste berg van het Atlasgebergte, de Toubkal. Ze werden onderweg vermoord. De daders stelden dat het een aanslag was uit naam van de terreurbeweging Islamitische Staat. Die beweging heeft echter nooit verantwoordelijkheid voor deze moorden opgeëist.

Internationale schok


Florida wil daklozen wegjagen met kinderliedjes

Een dakloze/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In Florida zijn ze de daklozen meer dan zat. Dus proberen ze de zwervers weg te jagen met het draaien van kinderliedjes.

Baby Shark

Op populaire verzamelplekken voor daklozen knallen 's nachts bekende kinderliedjes hard uit de speakers. Een van de steden waar het gebeurt, is West Palm Beach. Burgemeester Keith James stelde tegenover FOX News dat onder andere het liedje Baby Shark in de playlist is opgenomen.


Stel naar rechtbank om ruzie vaccinatie dochter (2)

Vaccineren/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een gescheiden koppel dat tegenover elkaar staat in de rechtszaal is geen nieuw fenomeen. Echter komt het niet vaak voor dat het dan over de vaccinatie van hun kind gaat.

De vader wil hun tweejarige dochter laten vaccineren, de moeder is daar echter fel op tegen, zo weet RTL Nieuws. De rechtbank in Den Bosch heeft de vader al in het gelijkgesteld, maar de moeder laat het daar niet bij zitten en weigert vooralsnog het meisje de voorgeschreven prikken te geven.

Ze is gezond


Halsema sluit Amsterdams hotel na explosie

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een hotel in de buurt van het Amsterdamse Vondelpark moet voor onbepaalde tijd de deuren sluiten. Oorzaak is een explosie eerder deze maand.

De ontploffing vond plaats in het portiek van de woning naast het betreffende hotel in de Korte van Eeghenstraat. De recherche houdt er rekening mee dat de actie gericht was tegen het hotel. Burgemeester Femke Halsema heeft nu besloten tot de sluiting, gezien de gevaren voor de openbare orde.

Flinke schade


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Man ontdekt dat hij afschrikfoto is op sigarettenpak

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een Albanees heeft zijn advocaat naar de Europese Commissie gestuurd. Volgens hem worden er zonder toestemming foto's van hem op sigarettenpakjes gebruikt.

Afschrikfoto's

Het gaat om afbeeldingen van zijn geamputeerde been. Deze verschijnen op pakjes sigaretten als de welbekende afschrikfoto's. Naar eigen zeggen heeft de Albanees - woonachtig in het Franse Metz - hier geen toestemming voor gegeven.


wow
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Zes arrestaties bij antiterreuractie Duitsland

Duits politie/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een grote actie tegen een vermeende terreurgroep heeft de politie in Duitsland zes mannen gearresteerd. Onder anderen speciale eenheden van de politie deden donderdag in alle vroegte invallen op adressen in Keulen en Düren.

Aanleiding was het vermoeden van de inlichtingendiensten dat in islamitische kringen plannen werden gesmeed voor een terreuraanval. De actie richtte zich vooral op een adres in Düren.

Libanese afkomst


Meeste creditcards worden gestolen in Nederland

Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Tijdens een stedentrip in drukke steden als Barcelona, Parijs of Rome zijn we vaak extra alert op onze portemonnee. Maar in eigen land lijkt dat iets minder het geval. Niet Spanje of Frankrijk, maar Nederland staat - ook in de vakantieperiode - bovenaan de lijst van landen waar de meeste creditcards gerold worden. Op 2 en 3 staan Spanje en Frankrijk, gevolgd door Italië en Portugal.

In 8 procent van de gevallen is er na diefstal van de creditcard ook echt sprake van schade. Gemiddeld gaat het daarbij om een schadebedrag van 800 euro. Dat blijkt uit cijfers van International Card Services (ICS). En in te veel gevallen wordt de pincode bij de creditcard bewaard.

Nederlanders gebruiken creditcard veel


Hitte verovert groot deel Europa

Hitte verovert groot deel Europa

Een briesje aan de Europese stranden zal voor verkoeling zorgen. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

In vrijwel geheel Zuid-Europa blijft het de komende dagen – voor al diegenen die dit weekend afreizen – heerlijk zonnig, droog en warm. De komende week verovert de hitte echter grote delen van Europa, stelt Weeronline. Niet overal is dat het geval. In Centraal-Europa en Groot-Brittannië wordt het wisselvalliger en komen buien voor.

Komende dagen

In Zuid-Europa wordt het warm tot heet. Aan de costa’s in Spanje zal het de komende dagen 28 tot 31 graden zijn, in het Spaanse binnenland stijgt de temperatuur lokaal naar 37 graden. Ook in Italië zal het met 28 tot 31 graden vooral aangenaam zijn als je op het strand zit. Boven het vasteland van Griekenland is er kans op onweer, maar is het aan de kust met 28 tot 32 graden vooral prima strandweer.


Midnightsnack en bodycheck in dit luxe dierenhotel

Rita de Vos met een van de hotelgasten in het buitenverblijf van dierenhotel Pocahondas

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

In dit landelijk gelegen dierenhotel met privézwembad, midnightsnack, dagelijkse bodycheck en vloerverwarming checken baasjes hun kostbaarste bezit in. ,, Slaap lekker schatjes, mama komt gauw weer terug.”

All inclusive


Nederland schaft extra F-35-straaljagers aan

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Nederland schaft acht of negen F35-straaljagers extra aan. „Die komen bovenop de 37 waartoe het vorige kabinet al had besloten. En bij het volgende kabinet zal de defensiebegroting opnieuw omhoog moeten. Daartoe zijn we binnen de Navo ook verplicht." Dat zegt minister Ank Bijleveld van Defensie in een interview met Trouw.

„Binnen de Navo bungelen we qua uitgaven nog steeds onderaan. Dus we zullen extra stappen moeten zetten. Volgend jaar hebben we een herijking van de defensienota. Dat moet rond de voorjaarsnota van 2020 klaar zijn", aldus de minister.

Koers van dollar


Opgesloten in het Rijksmuseum

Opgesloten in het Rijksmuseum

Foto: Rijksmuseum.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

„Wie is jullie stagebegeleider?” Een vrouw van begin twintig, bril op, paardenstaart in, kijkt ons vragend aan. „Ah, ik zie het al”, zegt ze als twee Metro-verslaggevers zwijgen. „Jullie komen stagelopen bij Bert. Hij is er vandaag niet, dus hier is jullie stagepakket. Veel succes.”

Zo begint de Escape Game in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het is geen Escape Room, want je zit niet vast in een kamer, maar in het hele museum. De bedoeling: het mysterie rond de Nederlandse kunstschilder Johannes Torrentius oplossen.

Stagebegeleider


Grote brand bij papierrecyclingbedrijf in Staphorst

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een papierrecyclingbedrijf in Staphorst woedt een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Metershoog

De vlammen slaan metershoog uit het dak van het pand. De brandweer heeft een NL alert-verstuurd in verband met de enorme rookontwikkeling en raadt bewoners in de omgeving aan ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Vanwege grote rookontwikkeling zijn de omliggende woningen ontruimd.


Vakantie is goed, maar je hoeft niet op reis

Je vakantie annuleren? Dat werkt uitstekend!

Hoe ervaar je optimaal vakantiegeluk? Ver weg van huis betekent niet automatisch dat je meer bent uitgerust. Foto: Unsplash.

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Ga je deze zomer kamperen, dan is dat negen van de tien keer oncomfortabeler dan thuis. Het begint al onderweg: met zijn allen in de bakoven richting Zuid-Frankrijk. ‘Ik zei toch dat we vandaag niet moesten gaan’, zeg je tegen de partner, terwijl de kinderen op de achterbank krijsen. Precies op het moment dat je aankomt, begint het te stortregenen. ’s Avonds kook je op een klein gasstelletje macaroni die half aangekoekt in de pan blijft zitten.

Maar tóch is kamperen het mooiste dat er is, zegt kampeerliefhebber Emiel Schenk, vanuit de auto op weg naar Italië. „Het is zo lekker. Je bent altijd buiten en hebt alles bij de hand.” Schenk kampeert al van jongs af aan en ook zijn vrouw heeft een liefde voor kamperen. „We hebben ook wel verdere reizen gemaakt, maar nu we kinderen hebben, gaan we toch het liefst met de tent op pad.”

Pre-vakantiestress


Likeability of5

Boete voor boerka op straat wordt 150 euro

Op dit beeld staat naar schatting 3% van alle boerkadragende vrouwen in Nederland /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JUL 2019

Het dragen van gezichtsbedekkende kleding in het openbare wordt aankomende maand strafbaar. De politie zal vanaf augustus actief controleren op voorbijgangers die dit verbod overtreden.

Woensdagavond werd bekend hoe hoog de boete gaat worden, wie vanaf augustus zijn gelaat afdekt met een boerka of een integraalhelm zal 150 euro moeten betalen. Dit blijkt uit de beleidsregel die het Openbaar Ministerie heeft laten plaatsen in de Staatscourant.

'Boerkaverbod'


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar