Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Internationale drugsbende opgerold in Limburg

In de provincie Limburg zijn in een internationaal onderzoek naar drugscriminaliteit zeven verdachten opgepakt bij zestien huiszoekingen in Echt, Geleen en Sittard. Agenten troffen een laboratorium voor synthetische drugs aan en namen bij een coffeeshopleverancier 2,4 miljoen euro cash in beslag. Ook stuitte de politie op twee loodsen met wietplantages en een loods met verpakkingsmateriaal voor cannabis.

24 locaties

Bij de operatie werden woensdagochtend tegelijkertijd 24 locaties doorzocht in België, Nederland en Duitsland. Er werden 160 Nederlandse, 85 Belgische en tien Duitse agenten ingezet.

De organisatie importeerde grondstoffen voor drugs vanuit China naar Roemenië, en regelde de doorvoer via Duitsland naar Nederland en België. De stoffen waren bedoeld voor druglabs in de grensstreek, aldus het OM in Hasselt.

Ook in België

In België werden veertien mensen opgepakt. Bij die acties werden vijftien dure voertuigen en drie vuurwapens in beslag genomen. Ook werden drie wietplantages en een al ontmantelde plantage aangetroffen. In Duitsland werd één verdachte gearresteerd.

De organisatie wordt gelinkt aan vondsten van chemisch afval of drugsgrondstoffen in Echt, Sittard, Brunssum, Den Bosch en in het Duitse Eschweiler. Ook wordt de groep in verband gebracht met in Nederland gestolen auto’s en een plofkraak in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.