Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

In deze Nederlandse stad komt geen songfestival

Zondah dollûh: het Eurovisiesongfestival strijkt volgend jaar niet neer in Den Haag. Rotterdam maakt wel een grote kans, gesteund door de groen-gele stad. Dat laat wethouder Richard de Mos (Evenementen) weten.

Den Haag had zich in eerste instantie gemeld als geïnteresseerde, maar zegt nu niet te kunnen voldoen aan het eisenpakket. In 1980 was dit nog wel het geval, toen vond het festival plaats in het Nederlands Congresgebouw. Echter is het songfestival nu veel groter en het World Forum (nieuwe naam) te klein.

Niet haalbaar

Ook het ADO Den Haag-stadion en het Malieveld kwamen in aanmerking, maar beide blijken qua tijd en kosten niet haalbaar. „Wij kunnen niet anders dan concluderen dat dit niet haalbaar is", spreekt de gemeente. „In dezelfde periode is Den Haag gaststad van de landelijke viering van Bevrijdingsdag en is het ADO Den Haag-stadion volop in gebruik."

Volle hotelkamers

Den-Haag wil nu graag Rotterdam bijstaan. „Ik heb deze week gebeld met de Rotterdamse wethouder Said Kasmi. We kijken samen hoe Den Haag kan helpen met het binnenslepen van het songfestival en hoe onze mooie stad daarvan kan profiteren met volle hotelkamers en leuke side-events", zegt De Mos. „We hebben gelukkig ook de steun van de provincie Zuid-Holland. Laten we een vuist maken en dit gaan regelen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.