Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Iers dorp hermetisch afgesloten vanwege bezoek Trump

De omgeving rond het eerste dorp Doonbeg, waar president Trump woensdag naartoe gaat, wordt zo’n 72 uur hermetisch afgesloten vanwege zijn bezoek. Dat melden Ierse media.

Honderden agenten, militairen en particuliere beveiligers beschermen het gebied rond het luxe hotel waar Trump zal verblijven tijdens zijn bezoek. Het hotelcomplex is overigens ook eigendom van een onderneming van de president.

Partijtje golf

Trump vliegt donderdag vanaf Shannon Airport, dat vlak bij Doonbeg ligt, naar de herdenking van D-day in Frankrijk en keert daarna weer terug naar Doonbeg. De politie laat weten dat de omgeving tot zaterdag, wanneer Trump na een partijtje golf weer naar Washington vertrekt, vrijwel helemaal afgesloten blijft.

Uitnodiging

Tijdens zijn bezoek ontmoet de president de Ierse premier Leo Varadkar op het vliegveld. Ierse media melden dat Trump Varadkar aanvankelijk in zijn hotel had uitgenodigd, dat de Ierse premier die uitnodiging afsloeg.

In het dorp zijn er geen klachten over de veiligheidsmaatregelen. Inwoners hopen dat Trump zich nog even laat zien en het dorp bezoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.