Redactie Metro Nieuws 8 jun 2019

Hockeyers verslaan wereldkampioen België

De Nederlandse hockeyers hebben een belangrijke zege geboekt in de FIH Pro League, het nieuwe landentoernooi.

De hockeyers versloegen in Antwerpen regerend wereldkampioen België met maar liefst 4-0. Door de overwinning houdt Oranje zicht op de finaleronde van het toernooi, eind juni in het Amstelveense Wagener Stadion.

De wedstrijd

In de eerste helft had België de beste kansen, maar doelman Sam van der Ven verrichtte knap reddingswerk. Sander de Wijn stond opgesteld in de defensie. De verdediger van Kampong, terug in de selectie na een zware hamstringblessure, maakte zijn eerste speelminuten in de Pro League.

Bjorn Kellerman opende kort na rust de score. Hij tikte de bal binnen na een fraaie aanval van Oranje. Daarna was de ploeg van Caldas niet meer te stuiten en domineerde Oranje de wedstrijd. De score liep in het laatste kwartier hoog op door nog een treffer van Kellerman en doelpunten van Bob de Voogd en Jeroen Hertzberger.

In de stand van de Pro League werkte Nederland zich op naar de derde plaats, achter België en koploper Australië. De hockeyers spelen zondag opnieuw tegen de wereldkampioen, maar dan in Den Bosch.