Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 21 jun 2019 / 08:10 uur

Grote run Nederlandse bedrijven op online gokken

Een gokje wagen? Honderdduizenden Nederlanders doen het al online, maar bij aanbieders die officieel geen diensten in Nederland mogen verlenen. Vanaf 1 januari 2021 wordt online gokken in Nederland waarschijnlijk legaal en bedrijven spelen daar gretig op in.

125 bedrijven uit binnen- en buitenland hebben bij de toezichthouder aangegeven dat ze interesse hebben in een vergunning, schrijft de NOS. Dat is ver boven de verwachting van 70.

Lang debat

Het legaal maken van het online gokken is niet over één nacht ijs gegaan, jarenlang heeft de politiek erover gedebatteerd. In 2021 kunnen bedrijven online casino’s, sportweddenschappen en andere gokdiensten aanbieden. Bedrijven moeten daarvoor een vergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit.

Het is nog niet bekendgemaakt welke bedrijven het online gokken willen aanbieden. Verwacht wordt dat grote partijen zoals Bwin, Unibet en Pokerstars zeker een beroep zullen doen op de Kansspelautoriteit.

Overspoeld met reclames

Een mogelijk nadeel van de legalisering is dat er waarschijnlijk een hoop reclames bij komen door de nieuwe markt. Branchevereniging Speel Verantwoord pleit ervoor om met de mediapartijen in gesprek te gaan over de omvang.

„Alle betrokken partijen moeten er gezamenlijk voor zorgen dat we niet de irritatiegrens van de consument over gaan”, vertelt Peter-Paul de Goeij van Speel Verantwoord aan de NOS.

Dat het online gokken -en het adverteren daarvoor- niet zonder risico’s is, blijkt uit verhalen van ervaringsdeskundigen. In januari vertelde één van hen aan Metro dat de soms agressieve reclames erg gevaarlijk zijn: „Dagelijks ontvang je mails waarin staat dat de free spins voor je klaar staan of dat je extra speeltegoed kunt krijgen als je een bepaald bedrag inlegt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote run Nederlandse bedrijven op online gokken
Sluiten