Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jun 2019 / 08:20 uur

Greta Thunberg gaat fulltime voor klimaat lobbyen

De 16-jarige milieuactiviste Greta Thunberg gaat zich volgend jaar fulltime inzetten tegen de klimaatverandering. Vanaf komende zomer gaat ze dan ook niet naar school. Dat zeggen mensen uit haar omgeving tegen het Duitse persbureau DPA. 

Aandacht

De jonge Zweedse zette zich het afgelopen jaar in voor het klimaat. In september 2018 begon ze met een schoolstaking, om de aandacht van Zweedse politici te vragen voor de klimaatcrisis. Daarmee trok ze de wereldwijd de aandacht en zorgde ze ervoor dat scholieren van over de hele wereld demonstreerden voor een beter milieu.

Greta Thunberg gaat fulltime voor klimaat lobbyen
Honderden mensen willen de boodschap van Thunberg horen / ANP

In september wil Thunberg reizen naar de klimaattop van de Verenigde Naties in New York en in december staat de wereldklimaatconferentie in Chili op haar programma. Daar gaat ze overigens niet heen vliegen, ze onderzoekt momenteel nog hoe ze het snelst per schip de Atlantische Oceaan kan oversteken.

Zorgen om haar schoolcarrière maakt Thunberg zich niet. Ze is van plan haar eindexamen gewoon een jaar uit te stellen. Het redden van de planeet is nu belangrijker, vindt de Zweedse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greta Thunberg gaat fulltime voor klimaat lobbyen
Sluiten