Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jun 2019 / 13:49 uur

Grapperhaus vreest voor ‘desinformatie’ MH17-proces

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid acht de kans groot dat met ‘desinformatie’ geprobeerd zal worden het MH17-proces ‘te ontwrichten’. „Laat u niks wijsmaken, kijk naar de feiten”, waarschuwde hij donderdag in de Tweede Kamer.

Grapperhaus is bang dat de komende tijd geprobeerd zal worden de democratische rechtstaat en de onafhankelijke rechtspraak te ondermijnen. Hij werd niet concreet voor welke desinformatie hij vreest en van wie die afkomstig zou kunnen zijn.

Vervolging

Woensdag werd bekend dat vier mannen (drie Russen en een Oekraïner) vervolgd zullen worden voor het neerhalen van de MH17. Ook publiceerde Bellingcat een rapport van bijna honderd pagina’s over wie er medeverantwoordelijk zijn voor het neerhalen van vlucht MH17.

Het Russische leger

Het JIT, het internationale onderzoeksteam van politie en justitie dat de ramp onderzoekt, meldde vorig jaar tijdens een persconferentie dat „onomstotelijk" vaststaat dat de Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht is geschoten, is afgevuurd uit een installatie van het Russische leger.

Wie de opdracht heeft gegeven om de Buk-raket af te vuren en wie vervolgens de raket afvuurde, is nog altijd niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grapperhaus vreest voor ‘desinformatie’ MH17-proces
Sluiten