Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Giraffen dood door bliksem in safaripark Florida

In een safaripark in het zuiden van Florida heeft afgelopen maand een treurige gebeurtenis plaatsgevonden. Twee giraffen kwamen om door de bliksem.

Mysterie

De giraffen, Lily en Jioni stierven begin mei plotseling tijdens hevig noodweer. In eerste instantie was de doodsoorzaak een mysterie, maar een patholoog heeft de doodsoorzaak nu vastgesteld. Het safaripark Lion County deelde het nieuwe in een bericht op Facebook. De medewerkers zijn diep geraakt en geschrokken door het tragische verlies. Sommige moesten een paar dagen thuisblijven om het verdriet te verwerken. „We blijven rouwen om onze twee ongelooflijk mooie en charismatische giraffen; ze zullen allebei erg gemist worden."

We are deeply saddened to share the passing of two of our giraffe due to a lightning strike. Lily and Jioni were in the…

Posted by Lion Country Safari on Tuesday, June 11, 2019

Er zijn geen exacte cijfers, maar zoölogen gaan ervan uit dat giraffen door hun lengte vaker dan andere dieren getroffen worden door de bliksem. In 2003 kwam in een andere dierentuin in Florida ook een giraf om door de bliksem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.