Metro
Metro Nieuws 22 jun 2019 / 16:57 uur

‘Foutparkeerders’ opgelicht door nep bergingsbedrijf

Een aantal automobilisten in Delft is vrijdagmiddag opgelicht door een 28-jarige man die zich voordeed als medewerker van een bergingsbedrijf. Hij had een bord met een parkeerverbod bij zich, en plaatste dat op willekeurige plekken. Wanneer mensen dan ‘fout’ parkeerden, moesten ze hem cash geld betalen.

Hij dreigde hun auto’s weg te slepen als ze hem geen geld gaven. Soms sprak hij ook mensen aan die laadden of losten met hun knipperlichten aan.

Wantrouwen

Pas nadat een wantrouwend slachtoffers de politie belde, kwamen agenten de oplichter op het spoor. Het slachtoffer betaalde de man wel, maar had toch het gevoel dat het niet klopte. Daarom reed hij achter de nep-berger aan terwijl hij de politie belde.

OPLICHTING DOOR NEP BERGINGSBEDRIJFVanmiddag hebben collega's van bureau Delft een 28 jarige man uit Delft aangehouden…

Gepostet von Politiebureau Delft am Samstag, 22. Juni 2019

Gelukkig kon de politie de man een stukje verderop aanhouden. De oplichter had een felgeel hesje aan en had zelfs een vals identiteitsbewijs van een bergingsbedrijf bij zich. Het leek allemaal dus erg echt. De politie is in de veronderstelling dat er, naast de man die de politie belde, nog meer slachtoffers zijn. Ze komen graag met de overige slachtoffers in contact.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Foutparkeerders’ opgelicht door nep bergingsbedrijf
Sluiten