Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Flink schrikken: kinderen vinden dode tijdens kamp

Leerlingen van een basisschool uit Vlijmen hebben tijdens een schoolkamp in het bos in Son en Breugel een stoffelijk overschot gevonden. Directeur Dominique Habraken van de betrokken school, De Vlechter, bevestigt berichtgeving van het Brabants Dagblad met die strekking.

‘Hevig geëmotioneerd’

De kinderen van groep 6, 7 en 8 waren in het bos toen twee van hen op het lichaam stuitten. Het ging om iemand die zichzelf van het leven had beroofd. „De kinderen waren hevig geëmotioneerd", aldus Habraken. „Veel kinderen hebben nog nooit met de dood te maken gehad of een dood lichaam van dichtbij gezien."

Aangepast programma

De ouders van de kinderen werden direct op de hoogte gesteld en de kinderen zijn naar huis gebracht. Dinsdagochtend zijn de kinderen, schoolmedewerkers en begeleiders in de school samengekomen. Daar is met medewerkers van GGD, Slachtofferhulp, maatschappelijk werk en de politie gesproken over eventuele voortgang van het kamp. Er werd besloten terug te gaan naar het kamp en met een aangepast programma door te gaan. „De kinderen zijn met begeleiding terug geweest naar de plek waar het gebeurd was. We wilden laten zien dat het weer een veilige plek is."

De kinderen mogen woensdagavond blijven slapen op het kamp, aldus Habraken, maar ze mogen ook naar huis als ze dat willen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.