Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jun 2019 / 14:57 uur

Festivals bereiden zich voor op hitte komend weekend

Verschillende festivals maken zich alvast klaar voor de hitte het komende weekend. De organisaties treffen maatregelen om het voor de festivalgangers zo aangenaam mogelijk te maken.

Zo heeft het Haagse Parkpop extra punten waar bezoekers gratis water kunnen tappen en zijn er schaduwplekken ingericht, laat een woordvoerder weten. Ook is zonnebrand toegestaan en mogen waterflesjes zonder dop mee naar binnen. Het Amsterdamse Awakenings heeft alvast extra water ingeslagen. Water kan, net zoals bij voorgaande edities, gratis bij verschillende waterpunten gehaald worden. Ook staan er meer ventilatoren in tenten.

Hitteplan

Voor het Belgische Rock Werchter is een hitteplan in werking gesteld. Bij alle sanitaire blokken is gratis water verkrijgbaar, verfrissingspunten en vernevelingssystemen moeten voor verkoeling zorgen. De organisatie van Indian Summer, in Langedijk, tipt zijn bezoekers voldoende te drinken, de schaduw op te zoeken en zich goed in te smeren.

Concert at SEA in Ouddorp neemt geen aanvullende maatregelen. „Het is er normaal gesproken al goed toeven", laat een woordvoerder weten. Meestal waait er een frisse wind doordat het festival aan zee gehouden wordt.

Reageer op artikel:
Festivals bereiden zich voor op hitte komend weekend
Sluiten