Tim van der Steen
Tim van der Steen Nieuws 6 jun 2019 / 14:35 uur

Extra veel schade door twee dagen noodweer

Omdat het twee dagen achter elkaar noodweer was in Nederland, is de schade extra hoog. In totaal gaat het naar schatting om tientallen miljoenen euro’s, meldt het Verbond van Verzekeraars.

De schades ontstonden door omgewaaide bomen, wateroverlast, hagel en blikseminslagen met brand aan woonhuizen en/of bedrijfspanden. De stichting Salvage, die namens de Nederlandse schadeverzekeraars eerste hulp biedt bij woningbranden en woningschades na noodweer, moest 69 keer in actie komen.

Het is bijzonder dat er twee avonden en nachten achter elkaar sprake is van noodweer in het hele land. De schades zijn daardoor extra hoog, want op de tweede stormachtige dag lag nog van alles los van de eerste dag. Denk aan dakpannen of beschadigde bomen. 

Een precies getal is er nog niet. „Bij dit weer is het moeilijk de totale schade in te schatten, vooral bij hagel is het heel lastig om er modellen op los te laten. Verzekeraars zijn nu vooral druk hun klanten te helpen. Dat is het allerbelangrijkste”, zegt Richard Weurding, de algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extra veel schade door twee dagen noodweer
Sluiten