Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Er komen geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat

Er worden in ieder geval de komende twee jaar geen nieuwe afleveringen van Sesamstraat gemaakt door de NTR. Dat betekent niet dat het programma helemaal geschrapt wordt, het blijft namelijk te zien op televisie. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de NTR mogen ruim tweehonderd bestaande afleveringen uitzenden, zo is afgesproken met de Amerikaanse licentiehouder Sesame Workshop.

‘Moeilijke keuze’

Volgens de NTR was het een ‘moeilijke keuze’ om geen nieuwe afleveringen meer te maken. „Maar wel een die binnen de huidige financiële mogelijkheden van NPO en NTR te verdedigen is” , staat in een verklaring. „De NTR heeft zoveel afleveringen van Sesamstraat, waarvan een flink aantal recent geproduceerd in 2018, dat de huidige generatie hier voor dit moment goed mee uit te voeten kan, op televisie of online.”

Volgens een woordvoerder van de NTR zijn de Nederlandse acteurs en medewerkers van Sesamstraat vrijdag per mail op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor een bijeenkomst. „Het is op z’n zachtst gezegd niet leuk voor de acteurs. We snappen dat dit heel teleurstellend is voor ze. Maar we zijn wel heel blij dat we de titel hebben kunnen behouden.”

Over de toekomst van het programma en of we Meneer Aart, Lot, Sien, Hakim en Buurman Baasje überhaupt nog op tv terugzien, wordt niet gesproken. „Over twee jaar kijken we hoe we verder kunnen met Sesamstraat."

‘Ramp’

Aart Staartjes, die al bijna veertig jaar de rol van Meneer Aart vertolkt, noemt het een schande dat de NTR voorlopig geen nieuwe Nederlandse afleveringen van Sesamstraat maakt. „Het is een ramp voor het programma. En voor die vele kijkers. Hoe ga je hun dit uitleggen?”, aldus Staartjes.

De acteur vreesde al dat de NTR niet wilde doorgaan met het programma. Sinds maart 2018 zijn er geen nieuwe opnames meer gemaakt en hij had al lang niets van de omroep gehoord. „We horen nu plotseling dat het is afgelopen. Nota bene via de pers. Ik heb helemaal niets van de producenten of omroep zelf gehoord, terwijl ik al 38 jaar aan het programma werk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.