Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Elfstedenkruisje bij post Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden trof donderdag iets zeer bijzonders bij de post; een echt Elfstedenkruisje van een fan. De afzender was Cees, die in 1986 deelnam aan de Friese schaatstocht.

In de begeleidende brief laat de afzender weten dat zijn prestatie een stuk indrukwekkender was dan die van hem destijds en dat hij zijn aandenken aan de tocht der tochten met liefde aan de zwemmer schenkt.

https://twitter.com/mvdweijden/status/1144282077581516800

Elfstedentocht

Ondanks aandringen van zo ongeveer iedereen die de zwemprestatie van Maarten van der Weijde een warm hart toedroeg, was de organisatie van de Elfstedentocht niet van plan om af te wijken van hun procedure. Omdat het om een zwemtocht ging en niet om een schaatstocht, konden zij hem geen officieel kruisje aanbieden.

Nadat Van der Weijden zijn meer dan 200 kilometer lange zwemtocht vorig jaar moest staken, probeerde hij het dit jaar opnieuw. Dit keer lukte het hem wel om de legendarische route door Friesland helemaal af te maken.

De marathonzwemmer haalde met zijn 11Stedenzwemtocht meer dan 5 miljoen euro op. Dit geld zal worden gedoneerd aan onderzoek naar kanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.