Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Eerste’ seriemoordenaar Cyprus krijgt 7x levenslang

De – tot zover bekend – eerste seriemoordenaar die actief was op Cyprus is veroordeeld tot zeven keer levenslang. Het gaat om een Grieks-Cypriotische militair die vijf vrouwen en twee jonge meisjes doodde op het eiland in de Middellandse Zee. De 35-jarige Nikos Metaxas kreeg ook de zwaarste straf opgelegd uit de geschiedenis van het land.

Online ontmoetingen

De zitting in de hoofdstad Nicosia ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Metaxas staarde naar de grond terwijl een aanklager de beschuldigingen opsomde. De militair ontmoette zijn slachtoffers online. De vrouwen werkten op het eiland en kwamen uit Nepal, de Filipijnen en Roemenië. Hij doodde ook twee kinderen van 6 en 8 Zij waren dochtertjes van twee van de vrouwen.

Lichaam in mijnschacht

De seriemoordenaar pleegde de moorden tussen september 2016 en de zomer van 2018. De dood van de vrouwen bleef onopgemerkt tot toeristen in april een lichaam ontdekten in een mijnschacht. De autoriteiten arresteerden de militair enkele dagen later. Na zijn arrestatie vertelde de man waar hij de lichamen van andere slachtoffers had gedumpt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.