Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jun 2019 / 06:29 uur

Eerste hittegolf van 2019 komt eraan

Heb je de afgelopen dagen met smart zitten wachten op de zomer? Dan kun je volgende week je hart ophalen. Mocht je niet zo fan zijn van de warmte, dan kun je maar beter alvast investeren in een goede airco. De eerste hittegolf van het jaar lijkt eraan te komen.

Dat melden weerdiensten Weeronline en Meteogroep. Vanaf zondag wordt het bijzonder warm en er is een grote kans dat het begin volgende week landinwaarts meerdere dagen achter elkaar ruim 30 graden wordt.

Tot 35 graden

In het zuiden en oosten wordt het mogelijk zelfs nog warmer met ruim 35 graden. Daarbij is het veelal zonnig en de buienkans klein. Als er een lokale bui ontstaat, dan is het wel meteen een onweersbui.

Maandag tot en met donderdag kan het zelfs in de kustgebieden heet worden met 28 tot 30 graden. Dinsdag en woensdag lijken de heetste dagen te worden.

Minimaal drie dagen heet

Er is officieel sprake van een hittegolf als de maximumtemperatuur in De Bilt vijf dagen achter elkaar 25 graden of hoger is, waarvan minimaal drie dagen minstens 30 graden. De kans op een hittegolf volgende week is nu circa 60 procent, aldus Weeronline.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste hittegolf van 2019 komt eraan
Sluiten