Metro
Metro Nieuws 23 jun 2019 / 09:30 uur

Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten

Klimaatprotesten in het gebied tussen de Duitse steden Aken en Keulen houden ook zondag de politie bezig. Na de bestorming van een dagbouwmijn ten zuiden van Mönchengladbach door honderden activisten, waren er zondagochtend nog ongeveer 250 activisten in de mijn.

Het gaat om een grote bruinkoolmijn bij de plaats Jackerath. De politie heeft de groep demonstranten naar eigen zeggen onder controle en brengt ze groepsgewijs weg. Elders blokkeren ongeveer 800 demonstranten een spoorlijn.

Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten.
Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten. Foto: ANP.

Gewonden

De klimaatacties begonnen vrijdag in Aken waar ongeveer 40.000 activisten bijeen kwamen. Zaterdag waren er op diverse plekken acties. Bij confrontaties raakten acht politiemensen gewond. Volgens de politie waren er ook demonstranten onder de gewonden maar die hebben zich niet gemeld.

De politie hield een groot aantal demonstranten aan, maar gaf geen exacte aantallen. Ondanks waarschuwingen drongen zaterdag grote groepen actievoerders de open mijn in.

Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten.
Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten. Foto: ANP.

Huisvredebreuk

De aangehouden personen kunnen worden aangeklaagd wegens huisvredebreuk en het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie. De politie wees kritiek van de hand dat gearresteerde activisten urenlang geen water of voedsel kregen.

De politie houdt zondag rekening met nieuwe acties en houdt manschappen achter de hand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse politie nog altijd druk met klimaatprotesten
Sluiten