Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Dionne Stax gaat weg bij de NOS

Nieuwslezer en presentatrice Dionne Stax gaat weg bij NOS. Dat meldt de NOS donderdag.

Stax verhuist naar AVROTROS om daar op NPO Radio 1 samen met Toine van Peperstraten een dagelijks radioprogramma van 14.00 tot 16.00 uur te presenteren. EenVandaag krijgt hierdoor minder zendtijd en zal vanaf 2020 van 16.00 tot 17.00 te horen zijn. De aankomende maanden is Stax (34) waarschijnlijk nog te zien. In oktober stapt ze over van de NOS naar AvroTros.

Tijd voor iets nieuws

,2 jaar geleden begon ik als stagiair bij de @NOS en wat heb ik sindsdien veel moois mogen doen en maken. Ontelbaar veel journaals, koningsdagen, verkiezingsuitzendingen en programma’s. Het was een bijzondere en leerzame reis. Maar het is tijd voor iets nieuws’, aldus Stax op haar Instagram-account.

Stax is erg dankbaar voor de kans

https://twitter.com/DionneStax/status/1139141792752963584

DNA Onbekend

Ook neemt Dionne Stax later dit jaar de rol van Caroline Tensen als presentatrice van het tv-programma DNA Onbekend over. Tensen maakte op haar beurt de overstap naar RTL. Omdat Stax ‘exclusief’ zal werken voor AvroTros, kan het goed zijn dat zij volgend jaar het Songfestival presenteert. AvroTros is namelijk medeorganisator van dit evenement. Voor Omroep MAX blijft ze wel nog Van Onschatbare Waarde maken.

De aankomende maanden is Stax (34) waarschijnlijk nog te zien. In oktober stapt ze over van de NOS naar AvroTros.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.