Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Dinsdag code geel voor heel Nederland

Grote delen van Nederland krijgen dinsdagmiddag en -avond te maken met stevige onweersbuien en zware windstoten. Dat verwacht Weeronline. Het KNMI heeft voor dinsdagavond code geel afgekondigd voor het hele land. Spoorbeheerder ProRail waarschuwt dat het treinverkeer dan hinder kan ondervinden door omgewaaide bomen en blikseminslag.

In de ochtenduren is het vrij zonnig met wat wolkenvelden. In de loop van de ochtend trekt vanuit het zuidwesten meer bewolking het land binnen. In de kustprovincies wordt het tussen de 21 en 25 graden, maar in de zuidoostelijke helft wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden. Aan het einde van de middag neemt de kans op onweersbuien toe.

Hagel en windstoten

In de avonduren en aan het begin van de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan in het zuidoosten en oosten. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot wel 100 kilometer per uur. Ook woensdag is er kans op veel buien en is er veel bewolking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dinsdag code geel voor heel Nederland
Sluiten