Metro
Metro Nieuws 27 jun 2019 / 06:47 uur

Dierenvrienden starten petitie voor hond Batman

Wandelaars in Rijswijk troffen geen fraai tafereel. Tijdens hun wandeling maandag vonden ze namelijk op het Pieter Postmapad in het Wilhelminapark een hond in staat van ontbinding. De pitbull/stafford werd vastgebonden aan een boom met de dood tot gevolg.

Een man van 24 jaar en een vrouw van 22 jaar zijn aangehouden vanwege de betrokkenheid bij hond Batman, zoals zijn naam zou luiden. Hondenliefhebbers waren verontwaardigd vanwege de dood van het beestje en startten een petitie; ‘Doe Batman postuum eer aan’. Hiermee roepen ze de politiek op om de straffen op dierenmishandeling flink te verzwaren.

Doodsbedreigingen

De (voormalige) baasjes van de viervoeter zouden eerder via hun Facebook hebben beweerd de hond anderhalve maand geleden te hebben verkocht, bij gebrek aan tijd en ruimte. Kort daarna hebben ze hun Facebookpagina’s verwijderd. Het duo zou ook meerdere doodsbedreigingen hebben ontvangen. Zo meldt De Telegraaf. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierenvrienden starten petitie voor hond Batman
Sluiten