Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 jun 2019 / 08:59 uur

Controle bijstand levert Rotterdam 12,6 miljoen op

Rotterdam heeft vorig jaar flink bespaard op de bijstandsuitkering. Een intensieve controle of inwoners recht hadden op de uitkering, heeft de gemeente 12,6 miljoen euro opgeleverd. Ook werd er voor 2 miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan bijna 3000 Rotterdammers.

Meldingen verzuimen

Deze stadsbewoners hielden zich niet aan de informatieplicht. Ze verzuimden bijvoorbeeld te melden dat ze samenwoonden of andere inkomsten dan de bijstand hadden. In 2018 is van 1904 Rotterdammers de bijstandsuitkering beëindigd omdat ze er geen recht op bleken te hebben. De gemeente eist de ten onrechte ontvangen bijstand terug.

„Elke fraude met een bijstandsuitkering is er een te veel en ontoelaatbaar. Tegelijkertijd hoeft niet iedereen die iets vergeet door te geven meteen als fraudeur bestempeld te worden”, aldus wethouder Richard Moti (Werk en inkomen). „We zetten met de controles in op waar de pakkans het grootst is en meten dat continu”, aldus de PvdA’er.

Reageer op artikel:
Controle bijstand levert Rotterdam 12,6 miljoen op
Sluiten