Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jun 2019 / 09:19 uur

Cadeau’s voor pa vaak onder de 25 euro: dit is hip

De meeste Nederlanders geven niet meer dan 25 euro uit aan vaderdagcadeaus. Dat maakt Bol.com op uit aankopen in de aanloop naar Vaderdag, aanstaande zondag. Traditionele cadeaus als sokken, scheersets of douchegel staan volgens de webshop ook dit jaar in de top tien van populairste geschenken.

Bovenaan staat toch een wat duurdere gadget: de Chromecast 3 van Google. Met het kastje kan je vader muziek, films en webpagina’s van zijn smartphone, tablet en laptop naar de tv te streamen.

Boeken zijn helemaal verdwenen uit de top tien, terwijl die vorig jaar nog wel bij de populairste cadeautjes zaten. Dat was toen mede te danken aan goed verkopende voetbalboeken als Dirk Kuyt en Inside.

Boormachines en powerbanks

Concurrent Coolblue houdt geen speciale lijstjes bij voor Vaderdag, maar merkt op dat de laatste dagen boormachines populair waren. Ook powerbanks en airpods deden het goed.

Net zoals bij andere feestdagen lijkt het gemak van online winkelen ervoor te zorgen dat mensen laat bestellen. Zo merkte Bol.com in België, waar Vaderdag afgelopen zondag al was, dat er op de vrijdag een piek was in bestellingen van typische vaderdagproducten. Zo druk als rond Sinterklaas en Kerstmis was het niet.

Derde zondag

Vaderdag bestaat al sinds eind jaren 30 in Nederland. In 1948 is afgesproken dat de feestdag voortaan elk jaar op de derde zondag van juni plaatsvindt. Kun je het volgend jaar echt niet meer vergeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cadeau’s voor pa vaak onder de 25 euro: dit is hip
Sluiten